DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
Egyéb

Sean Edwards Trophy a fiatal tehetségeknek 2015-től

Nincs nagyobb veszteség a motorsportban annál, mint amikor egy tehetséges fiatal versenyző távozik az élők sorából. A 2013-ban elhunyt Sean Edwards hiánya pótolhatatlan, ám a róla elnevezett alapítvány mindent megtesz, hogy az életben levő fiatal versenyzőtehetségek útját minden lehetséges módon egyengesse.

A Sean Edwards Foundation (SEF) az SRO londoni díjátadó ünnepségén örömmel jelentette be a Sean Edwards Trophy megalapítását. A kitüntetést 2015-től kezdve minden évben egy a Blancpain Sprint Series Pro-Am kategóriájában versenyző 25 év alatti tehetségnek fogják odaítélni, aki az elismerés mellett egy 100 ezer amerikai dolláros pénzdíjat is kap jövőbeni pályafutása megkönnyítése céljából.

Sean Edwards az egyik legtehetségesebb brit GT-versenyző volt, aki 2006-ben bajnok lett az FIA GT3-ban, kétszer nyert a Dubai 24 órás és egyszer a nürburgringi 24 órás versenyen, 2013-ban pedig egy versennyel a vége előtt vezette a Porsche Szuperkupa bajnoki küzdelmeit, mielőtt az év októberében egy ausztráliai privát teszten tragikus módon életét vesztette. Az autót nem ő vezette, teljesen vétlenül, utasként érte a halál, mindössze 26 évesen. Emlékét azóta is őrzi a róla elnevezett alapítvány, amely a múlt fájdalmas veszteségein túllépve a mostani díj létrehozásával egyértelműen a jövőt igyekszik építeni. 



„Sean egyik hivatása volt a fiatal versenyzőtehetségek mentorálása és képességeik, valamint sebességük növelése. A SEF a jövőben folytatni fogja az ő hivatását, hogy fiatal versenyzőkből igazi toppilótákat faragjon, különös figyelmet fordítva arra, hogy mindeközben Sean értékeit, hozzáállását, oktatásmódját és a biztonságos vezetés fontosságát is átültessük a fiatalok elméjébe.  Örömünkre szolgál, hogy az SRO Motorsports Group megtiszteli Sean emlékét azzal, hogy létrehozza a Sean Edwards Trophy-t. A trófea és a mellé járó 100 ezer amerikai dolláros szponzoráció elnyerése felbecsülhetetlenül nagy segítséget jelent majd a díjjal kitüntetett fiatal pilóta pályafutásában” – emelte ki Daphne McKinley, a Sean Edwards Alapítvány alapítója és elnökasszonya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: