DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Barrichello 23 év után újra bajnok

A korábban 19 éven át az F1-ben versenyző, és 322 nagydíjindulásával máig rekordernek számító Rubens Barrichello a mai napon a curitibai versenyen megszerzett 3. hellyel bebiztosította bajnoki címét a brazil V8-as Stock Car bajnokságban, ezzel 23 év után ért fel újra a csúcsra egy rangos versenysorozatban.

A Ferrari F1-es csapatánál Michael Schumacher szárnysegédeként, majd később a Brawn GP-ben Jenson Button csapattársaként és világbajnoki kihívójaként világhírűvé vált brazil pilóta legutóbb 1991-ben ünnepelhetett bajnokként egy szezon végén, akkor a Brit F3-as bajnokság összesített pontversenyében bizonyult ő a legjobbnak. 

Barrichello 2011 év végén vonult vissza az F1-ből, és a következő szezont az Indycarban teljesítette, mielőtt 2013-ban a brazil V8-as Stock Car bajnokságra nem váltott. Azóta ebben a sorozatban versenyez, kiélvezve családja közelségét és a brazil szurkolók őt övező szeretetét. Idén ugyanebben a bajnokságban több volt F1-es pilóta is megfordult, úgymint, Luciano Burti, Bruno Senna, Nelson Piquet Jr. és Lucas di Grassi, azaz Barrichello korántsem nyeretlen kétévesek között lett bajnok, és mindenképp megsüvegelendő, hogy 42 évesen még mindig ilyen kiemelkedő sportteljesítményre képes. 



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: