DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Gymkhana Exkluzív: Legyőzték Ken Blockot

A Gymkhana Grid madridi döntőjének szombati versenynapján három kategóriában mérkőztek meg egymással a versenyzők. Szántó Nikolettnek köszönhetően magyar sikernek is örvendhettünk, az összkerékhajtású autók versenye pedig egy igazi meglepetést hozott: Nani Roma legyőzte Ken Blockot!

A délelőtti órák még gyakorlással és bemutatókkal teltek, ám ezekre is érdemes volt odafigyelni. A Monster két sztárja, Baggsy és Buttsy fantasztikus show-t varázsolt a több mint ezer fős közönségnek, ám a demók legnagyobb sztárja kétségkívül az a Terry Grant volt, aki egyszerre két autóval trükközött. A világrekorder kaszkadőr a műsor során többször is kiszállt a pilóta nélkül is szabályos köröket leíró autójából, hol azért, hogy felálljon a tetejére, hol pedig azért, hogy egy másik járgányba pattanva kerülje meg a vezető nélküli "szellemautót."



Nem sokkal később elkezdődtek a várva várt versenyek. Az összkerékhajtásúak "kisebb" kategóriájában mindössze három autó indult, akik közül a subarus Dmitrij Sribnyj bizonyult a legjobbnak. Őket követték a hátsókerekes autók, ahol magyar versenyzőnek is szurkolhattunk: Szántó Nikolett BMW-jével kiemelt lett a kiváló időeredményének köszönhetően.

A magyar versenyző így az elődöntőben szállt versenybe, ahol hihetetlen izgalmak közepette néhány századdal megelőzte az első párharcát simán nyerő Luke Woodhamet, és bejutott a döntőbe. Noha Luke Fink és piros szörnyetege túl kemény ellenfélnek bizonyult, Szántó Nikolett így sem lehetett csalódott, teljesítményéről mindent elmond, hogy maga Ken Block volt az első, aki gratulált neki a döntő után, melynek első fordulóját megnyerte ugyan kilenc századdal, ám a másodikban Fink másfél másodperces előnyt szerzett, mely a győzelmet jelentette számára.

Block hamarosan már versenyzőként tért vissza a pályára, s az összkerékhajtásúak eldöntőjében simán verte Liam Dorant, így a döntőben az előző napi interjúalanyunk, Nani Roma volt az ellenfele. Az első futamon Block hibázott, Roma pedig megfutotta aznapi legjobb idejét, így kényelmes, négy és fél másodperces előnnyel várhatta a visszavágót. Block ezt már nem is tudta behozni, így a 2004-es motoros Dakar-győztes Roma, a helyi közönség kedvence meglepetésre legyőzte a gymkhana legnagyobb alakját a szezon utolsó jelentős versenyén. A közönségnek több sem kellett, a nap legnagyobb ovációja és tapsvihara fogadta "Nani" győzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: