DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Exkluzív: Ken Block balesete a Gymkhanán

Nem várt nehézségeket hozott Ken Block számára a madridi Gymkhana Grid Final versenynapja, a drift amerikai legendája és a sorozat elsőszámú embere ugyanis egy technikai hiba következtében a korlátnak csúszva összetörte Ford Fiestáját, ezzel némileg felborítva a napi programot is.

A spanyol fővároshoz közeli pályán tartott rendezvényen a szombati nap folyamán egyetlen pillanatig sem unatkozhatott a közönség. A különböző kategóriák versenyei között látványos bemutatókon szórakoztatták a közönséget a szakma legjobbjai, így Block mellett Vaughn Gittin Jr. vagy éppen a híres autós kaszkadőr, Terry Grant is gondoskodott a hangulat fokozásáról.

Balesete előtt Block egy gyors interjú során elmondta, hogy következő egyéni mutatványa során "különleges" módon fogja teljesíteni a szakaszt, ám valószínűleg ez alatt ő sem arra gondolt, hogy már az első kanyarban a pályát szegélyező betonelem tetején landol.



Az amerikai pilótára a startot követő kigyorsítás után egy balkanyar várt, a Ford hátulja azonban a féktávon megcsúszott, és az autó az alacsonyan sorakozó betonszegélyeknek repült, hátsó része pedig fenn is akadt az egyik tetején. Az ütközés során nemcsak a kordon, hanem a Ford bal hátsó felfüggesztése is eltörött.

Block sértetlenül, mosolyogva mászott ki autójából, a ceremóniamester kérdésére pedig azonnal elmondta, hogy a szokatlan baleset egy technikai hiba eredménye volt, ugyanis járművének felfüggesztése nem működött megfelelően a mutatvány megkezdésekor. Az amerikai rámutatott, hogy ezek a nem várt malőrök még a Gymkhanához hasonló, elsősorban szórakoztató célzattal rendezett eseményeken is megtörténhetnek, majd hozzátette, csapata természetesen mindig fel van készülve a legrosszabbra, így a tartalék alkatrészekkel rövid időn belül újjáépítik a Fordot.

A 45 éves pilóta egy óra elteltével, délután ötkor a közönség tapsvihara mellett lépett újra pályára, és autójának bejáratása után folytathatta küzdelmét az összkerékmeghajtású gépek versenyében. Mivel az időmérőn még nem tudott részt venni, így a folytatásra a legerősebb idővel rendelkező Liam Dorannal került össze.

Az alábbi videón megnézhető Ken Block balesete:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: