DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

Osella

Retro – Akire hiába vártak a sikerek

Sokáig tartott, mire megtalálta azt a szakágat, ahol igazán sikeres lehetett volna, de mielőtt lehetősége lett volna gyári csapatban megmutatni tehetségét, életét vesztette a Le Mans-i 24 óráson.

részletek

Méltán Elfeledve: Két pontszerzés, két temetés

Tizenegy szezonon át küzdöttek, de még csak a legjobb 10 közé sem fértek be a bajnokságban – ráadásul az egyik legkitartóbb F1-es kiscsapatnak története kezdetén két súlyos tragédiát is át kellett élnie.

részletek

Retro – A nagy utolsók egyike

Végigversenyezte a komplett 80-as éveket, 111 nagydíjából pedig csak egyszer tudott pontot szerezni. Az olasz Piercarlo Ghinzani sosem volt eredményes, egy-egy kiscsapat azonban mindig megtalálta őt.

részletek

Retro - Az olasz, aki az F1 árnyékában maradt

1964-ben ezen a napon született Nicola Larini, akinek félszáz Formula-1-es futama egy évtizeden át szóródott, és aki sok küszködés után végül éppen azon a napon tudott tündökölni, amikor ez senkit nem érdekelt.

részletek

Retro – A rekord, melyre Tarquini nem büszke

A születésnapos Gabriele Tarquini nem csupán a legidősebb FIA-világbajnok, hanem egy másik rekordot is tart, ám erre alighanem jóval kevésbé büszke – a túraautós ász F1-es karrierjét idézzük fel.

részletek