Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 17. péntek

LS

A sorozatgyártás kapujában a Laxus autonóm technológiája

Jövőre szériaéretté válik a Lexus önvezető autója. A két napja kiszivárgott kémfotók tanúsága szerint az LS luxuslimuzin alapjaira épülő prototípus bámulatosan sokat fejlődött az év eleje óta.

részletek

Itt az önvezető Lexus LS?

Egy a Lexus LS 500h műszaki alapjaira épített vadonatúj kísérleti autó 2019 tavaszán csatlakozik a Toyota önvezető tesztflottájához, jól mutatva, hogy a világ legzöldebb prémium autómárkájának tartott Lexust is jegyző és a robotika, mesterséges intelligencia és az önvezető autók területén is vezető fejlesztőnek számító Toyota felgyorsította Guardian (Őrangyal) és Chauffeur (Sofőr) nevű önvezető rendszereinek fejlesztését.

részletek

Lexus LS: egy lépésre az önvezető autóktól

A Lexus egész pályás letámadást indított zászlóshajója, a vadonatúj Lexus LS bemutatásakor. Az alig több, mint fél évvel ezelőtt a márkakereskedésekbe érkező modell hónapról hónapra évtizedes értékesítési rekordokat döntve alaposan felrázta a felsőkategóriás luxuslimuzinok piacát, nem utolsósorban futurisztikus, mégis letisztult dizájnjának, a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos hajtásának, és a modellben bemutatkozó, az önvezető autók előhírnökének számító aktív biztonsági rendszerek egyedülállóan széles tárházának köszönhetően. A Lexust jegyző Toyota a mesterséges intelligencia és a robotikai területén is vezető fejlesztőnek számít, ezek a tapasztalatok pedig egyértelműen manifesztálódnak az LS fokozott aktív biztonságot nyújtó, forradalmi technológiáiban és valamint vezetőtámogató funkcióiban, amelyek már a Lexus jövőbeli, autonóm mobilitási rendszerek felé történő elmozdulását előlegezi meg. Az új Lexus Safety System + elnevezésű csomagban olyan funkciók kaptak helyet, mint az Ütközés előtti biztonsági rendszer gyalogosészlelő funkcióval és aktív kormányzási asszisztenssel, a Lexus Co-Drive funkció (sávkövető asszisztens dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatikával és elülső keresztirányú forgalomfigyeléssel), vagy épp a Kiegészítő parkolástámogató fékvezérlés és továbbfejlesztett panoráma kamerarendszer.

részletek

1400 mérnök 6 éven át dolgozott a Lexus zászlóshajóján

A világ vezető prémium környezetbarát hibrid elektromos autógyártójaként ismert Lexus semmit nem bízott a véletenre legendás zászlóshajója, a márkát megteremtő Lexus LS megalkotásakor: a mára a legendás megbízhatóság, a legmagasabb színvonalú ügyfélélmény és a zöld autózás szinonimájaként emlegetett autómárka megszületését jelentő első Lexus modell megteremtésekor 1400 mérnök hat éven át dolgozott azon, hogy létrehozzanak egy olyan limuzint, amely a világ legkiválóbb luxusautóival is felveszi a versenyt. Ennek az „F1” néven ismert projektnek a gyümölcseként jelent meg 1989-ben az eredeti LS 400 modell, megteremtve a Lexus márkát, és átformálva a prémium autók piacát. A modell legújabb, ötödik generációja a prémium kidolgozottság sosem látott szintjével, a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos hajtásával, a jövőbemutató aktív biztonsági rendszerek páratlan tárházával, és egyszerre tiszteletet parancsoló és rabul ejtő dizájnjával méltó a nagy elődhöz, és közel három évtized után ismét újraírni látszik a prémium kategóriát.

részletek

Lexus LS: A kézzel hajtogatott mestermű

A vadonatúj Lexus LS ajtóborítása bizonyos modellváltozatokban a japán origami-művészet legszebb hagyományait idézi. Ezek a szövetpanelek Kiotó nagy múltú városának egyik apró kézműves manufaktúrájában készülnek, ahol egy különleges tudású takumi mester irányítja a munkát.

részletek

A Lexus LS a jövő biztonsági rendszereit kínálja

Az immáron Magyarországon is rendelhető, a hazai márkakereskedésekben decemberben érkező, a prémium luxuslimuzinok szegmensét ismételten újrafogalmazó Lexus LS szedánban a japán luxusmárka minden eddiginél magasabbra tette a mércét a biztonság terén: a ma ismert aktív biztonsági rendszerek továbbfejlesztése mellett több világelső technológia is helyet kapott a márka csúcsmodelljében. A LS zászlóshajó lesz az első Lexus, amelyben nemcsak a Lexus Safety System + továbbfejlesztett megoldásai jelennek meg, hanem mindezt még a Lexus Safety System + A csomag kifinomult vezetősegítő és fejlett ütközésmegelőző technológiái is kiegészítik.

részletek

Már itthon is rendelhető a Lexus LS

A világ vezető hibrid prémium gyártója, a Lexus új globális csúcsmodelljeként megálmodott LS messze túllép mindazon, amit a világ egy luxusautótól elvárna. A januári detroiti leleplezése óta több dizájn és innovációs díjjal is elismert modell a mai napon tartott exkluzív hazai bemutatóját követően immáron Magyarországon is rendelhető, ami további lendületet adhat az utóbbi években itthon is szárnyaló japán prémium márka értékesítéseinek.

részletek

A Lexus a formatervezés csúcsa

A radikálisan újszerű formával, kupés sziluettel és a tradicionális japán esztétikát idéző utastérrel megalkotott vadonatúj Lexus LS 500 modell kapta meg a kiváló utastéri dizájnért járó 2017-es EyesOn formatervezési díjat az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon.

részletek

A Lexus LS újraírja a globális zászlóshajó fogalmát

Az új padlólemeznek köszönhetően ez az eddigi legmozgékonyabb és legkényelmesebb vadonatúj LS radikálisan új dizájnja egyesíti a kupés sziluettet egy szedán térkínálatával és presztízsével.

részletek
Olvastad már?