DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Google

A Google lehet a McLaren új szponzora

Egy mindenki által jól ismert márka támogathatja a McLarent. A hírek szerint a a wokingiak egy nagyszabású szerződést kötöttek a technológiai óriáscéggel, amit még a szezonnyitó előtt bejelenthetnek.

részletek

Több nagyvárosba is visszatérnek a Google autói

Tizennégy magyar városba látogatnak el, napokon belül indulnak - az újbóli bejáráson utak, autópályák és városok Google Street View képeit frissítik a Google Térképen.

részletek

Az Apple és a Google ellen versenyzik a Toyota és a Lexus

A Toyota nem csupán a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártója, de a legnyereségesebb is. Nem csoda, hogy vezető szerepet tölt be az autóiparban a környezetbarát meghajtási láncok (hibrid elektromos, hálózatról tölthető hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos, hidrogén üzemanyagcellás elektromos) mellett aktív biztonsági rendszerek és az ezekre épülő önvezető autók, vagy épp a robotika és a mesterséges intelligencia, valamint a mobilitási szolgáltatások fejlesztése területén. Az önvezető autók és a mobilitási szolgáltatások területén azonban az utóbbi években olyan versenytársakat kapott a Lexus prémium márkát is jegyző japán autógyártó – méghozzá az iparágon kívülről – akikkel csak úgy versenyezhet, ha még hatékonyabbá teszi kutatási és fejlesztési tevékenységét.

részletek

Megállapodott a HTC és a Google

A Google és a HTC Corporation 2017. szeptember 21-én jelentette be megállapodását, mely szerint a HTC bizonyos munkatársai, akik már korábban is a Pixel telefonok fejlesztésén dolgoztak, most hivatalosan csatlakoznak a Google csapatához.

részletek

Ezekre az autómárkákra kerestek idén a legtöbben

A Google minden év végén kiadja különféle ranglistáit, milyen kulcsszavakra keresett rá a legtöbb felhasználó. Az autómárkák közül Magyarországon ez a 10 volt a legnépszerűbb.

részletek

Nem az F1 érdekelte a legjobban a magyarokat

A Google idén is közzétette, mely kulcsszavakra kerestek rá a legtöbben a mögöttünk hagyott esztendő során: a száguldó cirkusz még az első tízbe sem fért be itthon…

részletek

A Google önjáró autója a GTA V-ben is zúz

A GTA V-ben is feltűnik a Google önjáró autója - igaz, hogy a valóságban is okozott már egy balesetet a különleges jármű, de ekkora pusztítást aligha végezne, mint a népszerű játékban.

részletek

Először okozott balesetet önjáró Google-autó

Legalább részben a Google önjáró autójának algoritmusát terheli a felelősség egy két héttel ezelőtti balesetért – a Lexus nem számított rá, hogy egy különös helyzetben nem kap elsőbbséget egy busztól.

részletek

Mosley kiegyezett a Google-lal orgia-ügyben

A korábbi FIA elnök 2008-as orgiája után arra kérte az IT-óriást, hogy tüntesse el az eseményről nyilvánosságra került képeket - most mindkét fél elégedetten nyilatkozott az egyezségről.

részletek