DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Niki Lauda volt autójának unokatestvérét csodálhattuk meg Sopronban

Korábban a legendás F1-es világbajnok is autóba ült a Hűség Városában, ennek az 1969-es technikának egy helyreállított változatával találkozhattunk Sopronban.

Hosszú évtizedeken keresztül volt látványos autó- és motorversenyek helyszíne a soproni Lőverek. A negyedik alkalommal megrendezett LőVÉRkeringés során ezt a legendás korszakot idézték fel a szervezők a KRESZ parkban és annak környékén. A program célja a városrész értékeinek feltárása és a helyi identitás erősítése - számolt be a Sopron Média

sopron



Számos attrakcióval várták az érdeklődőket a KRESZ parkban megrendezett családi napon. A szervezők többek között autós tematikájú játékokkal, retró kisautó-kiállítással, közlekedésbiztonsági játékokkal és retró busszal is készültek, így a résztvevők az egykori versenypálya nyomvonalát is bejárhatták. 

A nap fő attrakciója az a Formel V Beach típusú 1965-ös versenyautó volt, amit Schlosser Zoltán, a veterán klub vezetője közel 10 év alatt állított helyre. Ez az autó „unokatestvére” annak a modellnek, amellyel 1969 nyarán Niki Lauda is elindult a soproni versenyen – első futamgyőzelmét is itt aratta. A LőVÉRkeringés délutánján bárki megcsodálhatta ezt a meseszép járművet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: