DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Az afrikai túra megváltoztatta Lewis Hamiltont

A nyaralása során tapasztalt dolgok miatt már sok dologra másképp tekint Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok úgy érzi, hálás lehet az afrikai országokban szerzett élményekért.

Különleges túrára vállalkozott a Belga Nagydíjat megelőző nyári szünetben Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája Kenya, Ruanda, Namíbia, és Tanzánia országaiba is ellátogatott, ahol saját bevallása szerint szürreális pillanatokként élte meg a gyökereihez való visszatérést.

Hamilton elmondása alapján az őseihez való kapcsolódás olyan monumentális élmény volt, melynek köszönhetően sokkal erősebb köteléket érez, mint korábban.

„Ez az elmúlt két hét volt egész életem legszebb napjainak egyike. Már nem vagyok ugyanaz az ember, aki az utazás előtt voltam, a sok szépség, szeretet és békesség, amit megtapasztaltam, teljesen átalakított. Semmilyen fotó nem tudná megragadni, hogy mit érzek most, és mit próbálok elmondani. Tudnotok kell, ahol a szavak nem érnek célba, ott az érzelmek mélyre hatolnak. Összekapcsolódtam a gyökereimmel és a történelmemmel, és most erősebben érzem magam mellett az őseimet, mint korábban valaha. Namíbia, Ruanda, Kenya és Tanzánia köszönöm nektek” – írta hivatalos Instagram-oldalán a hétszeres világbajnok.



 

„Az itteni embereknek, a természetnek és a vadvilágnak is köszönöm. Minden egyes gyönyörű helyen, ahol jártunk, szívesen fogadtak minket. Úgy bántak velünk, mintha családtagok lennénk. A testvéreimnek, akik csatlakoztak hozzám ezen az utazáson, köszönöm. Tudom, hogy örökké erről fogunk beszélni” – folytatta.

A brit versenyző posztja végén kitért a Kenyában szerzett tapasztalataira, ahol a helyi őslakos nép, a pokotok vendégszeretetét is élvezhette.

„Kenyában a Pokot nép körében is időt tölthettem. Már az is óriási dolog, hogy a jelenlétükben lehettem... Az, hogy befogadtak, valami egészen más volt, és egy hatalmas megtiszteltetés, amit nem veszek félvállról. Ahogyan itt éreztem magam, úgy érzem magam a családommal is otthon. Egyébként mindannyian családtagok vagyunk. Ezt az élményt, és az összes többi kenyai emlékemet, valamint az egész utazást örökre a szívemben fogom hordozni” – zárta gondolatait a 37 esztendős pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: