DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Norris jóban van az angol válogatottal

A Formula-1 mezőnyében elég sok focirajongót találni. A McLaren brit pilótája is ilyen, ráadásul ő elég jól összebarátkozott az angol labdarúgó válogatott tagjaival

A sportrajongók nagy része most a labdarúgó Európa-bajnokságra figyel, Európa pedig focilázban ég. Az F1-es pilóták és a csapattagok között is jócskán lehet olyanokat találni, akik szeretik ezt a sportágat, a szerencsésebbek közül pedig vannak, akik igazán közel kerülhetnek a tűzhöz. Lando Norris is ebbe a csoportba tartozik, a fiatal tehetség pedig testvére segítségével nemrégiben egy elég komoly ajándékot adott angol csapat számára.

Az Eb edzőtáborában ugyanis két szimulátoron is gyakorolhatnak a keret tagjai kikapcsolódásképpen, elmondásuk szerint pedig nem más a céljuk, mint megdönteni Norris referencia idejét.  A brit versenyző a Chelsea játékosának Mason Mountnak jó barátja, aki viszonzásképpen egy angol válogatott mezt küldött neki.

„Tudom, hogy közülük néhányan megpróbálták megdönteni az egyik köridőmet, amit Brands Hatchben futottam. Nem hiszem, hogy bármelyiküknek is sikerült volna, bár Mason azt mondta, keményen próbálkozott, hogy jobb legyen nálam” – idézte Norrist az Indianexpress.

Az angolok előtt minden esetre komoly feladat áll, hiszen társrendezőként a hazai közönség elvárásainak is meg kell felelniük és azt sem szabad elfelejteni, hogy ők az egyik komoly esélyesei a tornának.



A labdarúgók is elfoglaltak tehát, de az F1 sem áll le, a következő két hétvégén, egymás után két versenyt rendeznek Ausztriában. Bár nincs sok idő a szórakozásra, azért megpróbálják figyelni egymás teljesítményét. Norris mindenestre szívesen vendégül látná néhány barátját valamelyik versenyen.

„Van néhány srác, aki mindenképpen szeretne eljönni valamelyik futamra. Fantasztikus lenne, ha ott lehetnének Silvertone-ban, de mivel focizniuk kell, így nyilván eléggé elfoglaltak a következő hónapban.”

A labdarúgás némi családi és csapaton belüli rivalizálásra is lehetőséget ad. A McLaren versenyzőjének édesanyja belga, míg csapatfőnöke német származású, így kialakulhatnak ellentétek. Norris elég jókedvűen nyilatkozott erről.

„Ha édesanyám megkérdezi kinek szurkolok, akkor azt mondom, hogy Belgiumnak, szóval elég megosztott vagyok. Szeretném, ha mindketten jól teljesítenének. Nagyon remélem, hogy harcolhatunk majd Németország ellen és lenyomjuk őket, de csak azért, hogy nevetni tudjak Andreas (Seidl) felett. Ha ez bejönne, akkor ez igazán az én évem lehetne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: