DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

A hétszeres F1-es világbajnok a közösségi médiában posztolt hosszan azok után, hogy kedden a bíróság mindhárom vádpontban bűnösnek találta George Floyd gyilkosát.

Kedd délután az amerikai bíróság elítélte Derek Chauvin egykori rendőrt, aki George Floyd tavalyi nagy port kavaró meggyilkosáért tehető felelőssé. A volt rendőrt, aki percekig Floyd nyakán térdelt, három vádpontban is bűnösnek találták.

Az elmúlt hónapokban éppen a Floyd-ügy következtében a rasszizmus ellen gyakran felszólaló hétszeres Formula-1-es világbajnok, Lewis Hamilton az Instagramján posztolt hosszan a keddi bírósági tárgyalást követően:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

 

„IGAZSÁG George-nak! Nehéz leírni, amit most érzek. Derek Chauvint bűnösnek találták. Ez az első alkalom, hogy egy fehér rendőrt elítélnek egy fekete ember meggyilkolásáért Minnesotában. Ez hatalmas lépés, George halála nem volt hiábavaló.”

„Helyes ítélet született Derek Chauvin mai tárgyalásán. Az, hogy mindhárom vádpontban elítélték, új hajnalt jelent a rasszizmus elleni küzdelemben. A tárgyalás lehetőséget kínált arra, hogy az igazságszolgáltatás felelősségre vonja Derek Chauvint a tetteiért, amellyel megölte George Floydot. Most közösen fellélegezhetünk, hogy megfelelő döntés született és igazságot szolgáltattak.”

„A mostani eredmény egy komor győzelem George-nak és a családjának, de megmutatja, hogy nem hiábavalók az igazságért tett erőfeszítéseink. Meghallották a feketék hangját, és cselekedtek is. Ha összefogunk, tényleg változást érhetünk el.”

„De ez még csak az első lépés egy egyenlőbb társadalom felé vezető úton. George halála óta rengeteg másik fekete halt meg rendőrök keze által, és biztosítanunk kell, hogy a ma szerzett lendület fennmarad. A harcnak még nincs vége, további teendők várnak, de a ma történteket reménysugárnak tekinthetjük. A gondolataim George családjával vannak, és imádkozom értük. Remélem, bizonyos mértékű békét éreznek a mai ítéletnek köszönhetően.”

A NASCAR egyetlen afroamerikai pilótája, Bubba Wallace ugyancsak posztolt az ítélet után: „Minden téren igazságot szolgáltattak. Ez jó. De továbbra is rengeteg munka áll előttünk. Továbbra is nyugodj békében, George Floyd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: