DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Motorbalesetben sérült meg súlyosan az egykori F1-es

A korábban a Formula-1-ben versenyző Esteban Tuero szülővárosában szenvedett motorbalesetet, ami után többszörös törést diagnosztizáltak nála. A szerencsétlenség még kedden történt, azóta jobban van.

A versenyzés világától 2016-ban visszavonuló ex F1-es kedden este motorozni indult, azonban belekeveredett egy balesetbe – tudta meg a Motorsport.com. Esteban Tuero szülővárosában, Buenos Airesben ütközött, majd esett el, a helyszínről pedig azonnal a Hospital Britanico-ba szállították.

A család közleménye alapján három helyen is csonttörést szenvedett az argentin: eltörött a kulcscsontja, a csuklója, valamint egy bordája is. A diagnózis felállítását követően rögtön megműtötték Tuerót. Pénteken visszatért a sebészetre, ahol fájdalomcsillapítókat és antibiotikumokat kapott, nem szorul állandó felügyeletre, így elmondható, hogy már jobban van az argentin.



Amikor az 1998-as Ausztrál Nagydíjon bemutatkozott a Minardi színeiben, ő volt a harmadik legfiatalabb pilóta, aki az F1-ben kapott lehetőséget, Mike Thackwell és Ricardo Rodriguez mögött, mára azonban már csak a nyolcadik ezen a listán.

Legjobb eredménye a Formula-1-ben eltöltött egyetlen szezonja alatt egy nyolcadik hely, a naptárba épp a minap visszatérő Imolából. A tizenhat versenyt felölelő szezonban mindössze három további alkalommal látta meg a kockás zászlót a Minardi pilótája, azonban mindannyiszor az első tízen kívül ért célba.

A szezonzáró Japán Nagydíj Takagi Tyrrelljével ütközött össze, aminek következtében nyaksérülést szenvedett, és amely balesetnek sokan tulajdonítják Schumacher defektjét, ami miatt ki is szállt a világbajnoki címért folyó harcból. 1999-re is aláírt szerződéssel rendelkezett a Minardinál, azonban hirtelen úgy döntött, kiszáll az F1-ből és soha nem is nézett vissza. Hazájában a TC2000, a Turismo Carretera, a Top Race és a Turismo Nacional sorozatokban versenyzett, valamint elindult még a 2008-as FIA GT Bajnokságban is, ahol a Larbre Competition Ferrari 550 GTS-t vezette. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: