DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Egy dubaji hotelben várja a vírus végét Gasly

Nem akarta kitenni szüleit a kockázatnak, ezért nem utazott vissza hazájába a francia. Az Emirátusokban, egyedül várja a járvány lecsengését, sokat edz és időnként Leclerc-hez csatlakozik egy Call of Duty-partira.

Az Alpha Tauri pilótája, Pierre Gasly Franciaországban él szüleivel, a COVID-19 járvány miatt azonban nem tért vissza hazájába, helyette az Egyesült Arab Emírségekben, egy szállodai szobában húzza meg magát, amíg a vírus lecseng. Gaslynek hiányoznak szerettei – barátnője Olaszországban ragadt –, de hasznára fordítja a sok szabadidőt.

„A karantén kevésbé szigorú itt, mint Európában, de a szállodában kell maradnom. Nem megyek a városba és a medencébe sem, így nincs kockázat. Napi két órát edzek, profi sportolóként bemehetek a konditerembe, habár hivatalosan bezárt. Ez nagy kiváltság. Kint futok is, sosem voltam még ilyen jó formában, nem jutott soha ennyi időm edzeni!” – mondta a francia L’Equipe-nek Gasly.

 



„Franciaországban a szüleimmel élek, és nem akarom kitenni őket a kockázatnak úgy sem, hogy fiatalok. A párom Bolognában ragadt. Nagyon nehéz helyzet mindenkinek, mind otthon vannak bezárva. Szerencsére van Skype és Facetime, így kapcsolatban tudok lenni a szeretteimmel. Legalább két hétig itt fogok maradni, vagy tovább, ha a helyzet megköveteli. Megvagyok, van tévé, Netflix és konzol.”

A 24 éves Gasly is a szimulátoros generációhoz tartozik, előszeretettel versenyez virtuálisan. A valódi versenyeket pótló online futamokon mégsem láttuk Verstappen, Norris és a többiek társaságában, mivel nem áll rendelkezésére a megfelelő felszerelés.

„Otthon állandóan játszom, szeretem, de itt Dubajban nincs szimulátor, csak Playstation. Így nem F1-es játékokkal játszom” – mondta Gasly. Elárulta, hogy egyik F1-es vetélytársához is szokott csatlakozni: „Focis, kosaras játékkal és Call of Dutyval Charles Leclerc-rel. Ő Monacóban van, de közös csapatot hoztunk létre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: