DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Ifjabb Lauda igyekszik büszkévé tenni apját

Mathias Lauda számára még mindig hihetetlen, hogy édesapja a sport egyik hőse lett. A háromszoros világbajnok nyolc hónapja elhunyt, fia ekkor kezdett új fejezetet az életében.

Az autósport világa egy ikont veszített el 2019. májusában, amikor Niki Lauda hosszas betegség után 70 évesen távozott az élők sorából. A háromszoros világbajnok akkoriban a Mercedes F1-es istállójánál tevékenykedett, amelyet erősen megrázott az egykori pilóta halála. Hiányát azonban talán mindenki másnál erősebben érzi fia, Matthias, aki előtt mai napig szürreálisan hatnak édesapja sikerei.

 lauda-apja-fia2



„Amikor reggelente felkelek, még mindig nem hiszem el, hogy az autósport egyik legendája lett. Minden nap gondolok rá. Már nyolc hónapja elment, akkor egy új fejezetet kezdtem az életemben, és mindent megteszek azért, hogy büszke legyen rám. Számára az autósport volt a minden, a családja támogatásával egészen korán belevágott, és háromszor lett Formula-1-es világbajnok. Ő volt az egyetlen, aki egy szörnyű baleset után is nyerni tudott” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

A 38 éves Mathias, aki jelenleg a WEC-ben versenyez egy Aston Martinnal, egy érdekes részletet is felfedett apja mercedeses szerződésével kapcsolatban. Niki Lauda úgy lett a csapat 10%-os résztulajdonosa, hogy halála után a részvényeket nem az örökösei kapják meg. „A részvények nem a családhoz, hanem 2020 végén a Mercedeshez kerülnek. Ez volt a pár évvel ezelőtt aláírt szerződésben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: