DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Mosley kivágott volna néhány részt a róla készült filmből

Dokumentumfilm készült a korábbi FIA elnök életéből, amely a főszereplő bevallása szerint minden kényes részletre kitér a March alapításától egészen a 2008-ban kirobbant botrányáig.

A minap tették közzé a Mosley című film előzetesét (lásd az alábbi videót), amely Max Mosley-ról, a March Formula-1-es alakulatának egykori alapítójáról és az FIA korábbi elnökéről szól. A hírek szerint a dokumentumfilm nem hagyja ki az olyan kényes részleteket sem, mint Mosley és apjának viszonya (utóbbi a brit fasiszták vezetője volt a második világháború alatt) vagy épp a News of the World bulvárlap által 2008-ban kirobbantott náci szexbotrány.

Az alkotást az a Michael Shevloff rendezte, aki a 2013-ban megjelent 1: A Forma-1 aranykora című filmet is, amely a száguldó cirkusz biztonságosabbá tételéért folytatott harcot mutatta be. A dokumentumfilmet, amelyben Mosley mellett Bernie Ecclestone, Jean Todt, Flavio Briatore, Gerhard Berger és Mosley korábbi marchos társa, Robin Herd is szerepel, március 8-án mutatják be a Manchesteri Filmfesztiválon. Maga a főszereplő így beszélt róla:

„Eleinte ez arról szólt volna, hogyan vezetett Ayrton Senna és Roland Ratzenberger 1994-es balesete az Európai Új Autó Értékelő Program létrejöttéhez és az autók biztonságának teljes forradalmához. Ez egy elég érdekes történet, amiről sokan nem is tudnak, aztán viszont ez fokozatosan bővült és átalakult egy olyan filmmé, ami jobban rólam szól” – idézi Mosley szavait a Motorsport.com szakoldal.

„Minden benne van, beleértve a News of the World-féle botrányt és azt, hogy mi történt azóta. Bernie interjúja érdekes, mert teljesen belemennek abba, hogy kinek is az oldalán állt, amikor mindez kiderült. Valaki megkérdezte, hogy meghívná-e Hitlert vendégként a szülei esküvőjére, és a válasz igen volt. Ebben minden benne van, és talán érdekesebb is lett így a kívülállók számára. Van egy vagy két részlet, amit kivágtam volna, ha én felelnék ezért, de azzal az egésznek az értelme veszett volna el, ennek független filmnek kell lennie” – fogalmazott az egykori FIA-elnök, hozzátéve, hogy az egyszerű autósportrajongók számára is élvezetes lesz majd a film, köszönhetően elsősorban a számos archív felvételnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: