DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Aukción Schumacher világbajnok autója

Abu Dhabiban, az F1-es szezonzárón kalapács alá kerül a hétszeres világbajnok egyik meghatározó autója, a Ferrari F2002. Az aukciós ház egy különlegességgel is készül az eseményre.

A Formula-1 idei szezonzárója során egy igazi különlegesség találhat új gazdára, ugyanis a klasszikus autókkal foglalkozó RM Sotheby’s aukcióra bocsátja Michael Schumacher világbajnok autóját, a Ferrari F2002-t. Ez a konstrukció a Formula-1 egyik legsikeresebbje, 2002-ben tizenhét versenyből tizenöt alkalommal nyert, így hozzásegítette a csapatot és Schumachert az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címekhez. 

A legtöbbet ajánló vevő felújított erőforrással és sebességváltóval kapja meg a versenyautót Fioranóban, a Ferrari tesztpályáján, a bevétel egy része pedig a Schumacher családja által felállított Keep Fighting Foundationhöz kerül. Az aukciót november 30-án tartják, amelyre a cég a család trónörökösét, Mick Schumachert is meghívta, aki saját maga is vezethette a legendás autót Fioranóban.

A világbajnok Ferrarin kívül egyéb izgalmas autókat is áruba bocsátanak, többek között a Patrick Tambay és Mario Andretti által vezetett 1982-es Ferrari 126 C2-t, és Schumacher egyik régebbi autóját, az 1992-es Benetton B192-t is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: