DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Heidfeld nem tudta kihagyni Hamilton ziccerét

Jobbulást kívánt Lewis Hamilton a Formula-E-ben szereplő Nick Heidfeldnek, miután egy hároméves balesetvideóra azt hitte, hogy mostani: a német válaszolt rá.

Hétvégén a Formula-1 világbajnoka csúnyán felsült egy közösségi médiás posztjával. Dióhéjban: Lewis Hamilton a bejegyzéssel azt akarta bizonyítani, hogy egyéb versenyszériákat is követ, ezért posztolt egy videót a Formula-E-ben történt balesetről. Csakhogy ez egy 2014-es incidens felvétele volt: Hamilton az ütközést okozó Nicolas Prost eltiltását követelte, és hozzátette, reméli, a másik érintett, Nick Heidfeld jól van.

Hibájából tanulva Hamilton hamarosan törölte a posztot, de már későn. A közösségi média és sajtó felkapta a bakit, ráadásul a brittel F1-ben 2011-ig együtt versenyző Nick Heidfeld sem tudta nem lecsapni a magas labdát, és a Formula-E hongkongi versenyhétvégéjéről Európába megérkezve, a repülőtéren készített egy videóüzenetet Hamilton számára. 

„Szia, Lewis, először is köszönöm, hogy aggódtál értem. Épp biztonságosan földet értem, mintha örökké tartott volna… A baleset viszont három éve történt, Pekingben. Most Hongkongból jöttem, az első versenyről. Biztosíthatlak afelől, hogy azóta rengetegszer versenyeztem Nico ellen, mindenféle probléma nélkül… szinte mindenféle probléma nélkül” – mondta az üzenetben Heidfeld, melyhez ezt a kommentárt fűzte: „Bocsánat, Lewis, hogy a törölt posztodat szedtem elő, de túl nagy volt a ziccer, hogy ne lőjem be.”

A Formula-E Twitter-csatornája is felkapta a videót, ők egy még hatásosabb verziót készítettek belőle, melyben a „szinte mindenféle probléma nélkül” részt is megmagyarázzák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: