DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Csak két F1-es szerepel a legnépszerűbb sportolók között

Az ESPN amerikai sportmédia-birodalom évről évre összeállítja a világ legnépszerűbb sportolóinak listáját, meglepetésre azonban csak két F1-es tudott bekerülni a száz közé.

Bár a Forma-1 a világ harmadik legnézettebb sporteseménye a labdarúgó-világbajnokság és az olimpia után, versenyzőit tekintve több szegmensben is elmarad más sportágaktól. Az ESPN minden évben összeállít egy száz főt tartalmazó listát, melyen a világ legnépszerűbb sportolói szerepelnek: a médiaóriás elemzési igazgatója, Ben Alamar megalkotott egy formulát, mely a közösségi média-jelenlétet kombinálja az internetes keresésekkel, így megvizsgálva, melyik hírességnek a legnagyobb a támogatottsága/ismertsége.



A lista élén nem meglepetésre a Real Madrid hétvégén Bajnokok Ligája-döntőt játszó klasszisa, Cristiano Ronaldo szerepel, megelőzve a Cleveland Cavaliers NBA-sztárját, LeBron Jamest, valamint Lionel Messit, az FC Barcelona ötszörös aranylabdás játékosát. A sor mögöttük sem kisebb nevekből áll: Roger Federer (tenisz), Phil Mickelson (golf), Neymar (futball), Usain Bolt (atlétika), Kevin Durant (kosárlabda), Rafael Nadal (tenisz), Tiger Woods (golf) egészíti ki az első tízet.

Az autóversenyzők sajnos nagyon kis számban képviselik magukat az összeállításban: mindössze négyen, akik közül az első a NASCAR év végén visszavonuló, legnépszerűbb pilótája, Dale Earnhardt Jr., 69.-ként rangsorolva. Őt követi a háromszoros F1-es bajnok Lewis Hamilton a 84. helyen, két pozícióval megelőzve a hét NASCAR Cup-bajnoki címet gyűjtő, jelenleg is címvédő Jimmie Johnsont. Az első százba még egy F1-es fért be, kisebb meglepetésre Felipe Massa, a 92. helyen.

A teljes lista ide kattintva érhető el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: