DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kiszáll a Top Gear egyik műsorvezetője!

Még csak hat epizódot élt meg az új felállásban a rendkívül népszerű BBC-s műsor, a gyenge nézettségi mutatók és a folyamatos nézői kritikák miatt az egyik műsorvezető máris elhagyja a szériát.

Chris Evans a roppant népszerű Jeremy Clarkson helyére érkezett a Top Gear című műsorba, ám az első pillanattól nyilvánvaló volt – és nem csak a gyenge nézettségi adatok alapján –, hogy nem sikerült elnyernie a rajongók tetszését. A közösségi médiában többen is a kirúgását követelték, sőt sokan tippet is adtak, hogy ki vegye át tőle a stafétát: a McLaren-Honda F1-es csapatának pilótája, Jenson Button. A hírek szerint a stábon belül is feszültség volt Evans személye miatt: állítólag nemrég Matt LeBlanc adott ultimátumot a BBC-nek, hogy a továbbiakban nem hajlandó együtt dolgozni műsorvezető-társával.

TopGear-Evans



Nos, Evans hétfő délután, mindössze hat rész leforgatása után saját twitter-oldalán kürtölte világgá a hírt: elhagyja a sorozatot. „A legjobbamat nyújtottam, de ez néha nem elég” – írja a műsorvezető, hozzátéve, hogy a stáb fantasztikus és a legjobbakat kívánja neki. A BBC Studios igazgatója, Mark Linsey is kiadott egy közleményt, amelyben gyakorlatilag megismétli Evans szavait, aki szerint a megfelelő emberek maradtak a műsorban ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célokat.

Érdekesség, hogy a napokban jelent meg egy hír a brit sajtóban, miszerint Evansnek a rendőrségen is meg kell jelennie majd egy korábbi szexuális zaklatás miatt indított eljárás kapcsán. A műsorvezető ugyanakkor cáfolta a vádakat, s twitter-bejegyzése alapján a többi műsorát, például a BBC Radio 2-n vezetett reggeli show-ját megtartja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: