DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Elhunyt James Hunt öccse

Elhunyt az 1976-os F1-es világbajnok öccse, David Hunt. Akárcsak bátyját, James Huntot, őt is korán, 55 évesen érte a halál, a hírek szerint szívinfarktusban hunyt el.

Már 1993 júniusában is szörnyű tragédia érte a családot, amikor James Hunt 45 éves korában, szívroham következtében elhunyt.

David Hunt korábban szintén próbálkozott autóversenyzéssel, azonban úgy tűnt, kevésbé tehetséges, mint testvére. 1983-tól a brit Formula-3-as bajnokságban vett részt, ahol többek között Ayrton Senna és Damon Hill is ellenfelei voltak. Ebben az évben a 12., 1984-ben pedig 11. lett az összetettben.

David Hunt



A nagy áttörés soha nem jött össze Davidnek, ebben az is közrejátszott, hogy a család anyagilag nem tudta támogatni őt. 1988-ban a Formula 3000-ben próbálkozott, később pedig a Benetton F1-es csapatánál tesztelési lehetőséget kapott. A fiatalabbik Hunt végül szögre akasztotta sisakját, és új kihívások elé nézett: marketingcéget vezetett, amelyet 1994-ben eladott és megpróbált segítséget adni a Colin Chapmen-féle Lotus csapat számára, hogy újra talpra tudjanak állni, azonban ez nem sikerült.

Később a Lotus névhasználati jogát is ő birtokolta, azonban a Malaysia 1 nevű szervezet, amelyet Tony Fernandes vezetett, elvette tőle ezt. Úgy tűnt, hogy megegyezés született a felek között, azonban valójában hosszú bírósági folyamat eredményeképpen nyerte meg Fernandes az ügyet.

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: