DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Corinna Schumacher, az F1 örökös first lady-je

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher feleségét szinte minden F1 rajongó ismeri, vagy legalábbis hallott már róla. A pár kapcsolata, kettőjük kitartása és a köztük lévő összhang példamutató lehet bárki számára. Corinna ma sikeres western lovas, de ugyanaz a barátságos és közvetlen nő maradt, aki volt, mosolygósan, egy farmerben és egy pólóban jelenik meg a lovasbemutatókon - és természetesen rendületlenül bízik férje felépülésében.

Corinna Betsch 1969 márciusában született a németországi Halverben, ami mindössze egy óra autózásra van Schumacher szülőhelyétől, Kerpentől. A korábban hivatalnokként dolgozó Corinna 1988-ban találkozott először Michaellel, ám ekkor a lány még egy másik pilóta, Heinz-Harald Frentzen barátnője volt. Frentzen már korábban is látta, hogy Schumacher szemet vetett a kedvesére, de szerinte nem Michael volt az oka a szakításuknak, egyszerűen így alakult. Néhány évvel később azt is elismerte, hogy szerinte a pár tagjai tökéletesen illenek egymáshoz.

corinna (3)



Michael és Corinna 1991-ben kezdett randevúzni. Polgári esküvőjüket 1995. augusztus 1-jén Kerpen-Manheimben, az egyházi ceremóniát négy nappal később a bonni Petersberg várkápolnában tartották meg. Az eseményre egy bulvárújság is hivatalos volt. Első gyermekük, Gina-Maria 1997 februárjában született meg, őt két évvel később Mick követte. 

Corinna mindig férje mellett ált és sokszor elkísérte őt a versenyekre - többnyire a háttérben maradt, szívesebben nézte meg a csapat buszában a futamokat, mint a lelátókon. Férje szerette, ha vele volt a versenyhétvégéken, mert ilyenkor ugyan kevesebb ideje volt párjára, de nem volt lelkiismeret-furdalása, mert Corinna meglehetősen önálló és a világ minden táján el tudta foglalni magát. Interjúkat nagyon ritkán adott, maximum néhány mondattal válaszolt egy-egy riporter kérdésére, így próbálta védeni családja magánéletét.

Házasságuk minden tekintetben példamutató, Michael szerint a harmóniájuk titka valószínűleg az, hogy mindkettőjük számára ugyanazok az értékek fontosak. A versenyzőnek korábban az volt az álma, hogy találjon valakit, akivel megoszthatja az életét, Corinna személyében pedig megtalálta a megfelelő társat.  Természetesen ők sem értettek mindig mindenben egyet, de sosem volt komoly veszekedésük és a kisebb konfliktusaik sem a nyilvánosság előtt zajlottak. Mindig arra törekedtek, hogy megoldják a felmerülő problémákat és ez sikerült is nekik. Sokszor órákon át képesek voltak beszélgetni, döntéseiket együtt hozták meg, akár magánéletükről, akár a pilóta munkájáról volt szó – néha megvitatták még az aznapi versenystratégát és a gumiválasztást is.

corinna

Corinna szerint férje hihetetlenül vicces tud lenni, ez az egyik dolog, amit nagyon kedvel benne. Megismerkedésükkor a pilóta mindig valami tréfát eszelt ki, ami eleinte idegesítette a lányt, de később sokszor percekig tudtak együtt nevetni semmiségeken.

Schumacher néhány évvel ezelőtt egy rendezvényen elmondta beszédében, hogy felesége inspirálta őt karrierje során, megköszönte neki az állandó támogatását és azt, hogy segített megvalósítani az álmait.

Corinna a pletykák szerint a családban egyedül sógornőjével, Corával nem jött ki jól: Ralf felesége konfliktust provokált vele, így nem szívesen találkoztak. Állítólag ez is közrejátszott a Schumacher testvérek közötti viszony megromlásában.

A család korábban Monacóban lakott, 1996-ban a svájci Vufflens-le-Chateau-ban telepedett le, majd 2006 őszén a Genfi-tó közelében elhelyezkedő Glandba költözött. Szenvedélyesen szeretik az állatokat, lovakkal, teknősökkel, madarakkal, kutyákkal és nyulakkal osztják meg otthonukat. Rendszeresen hódoltak a téli sportoknak, sokszor teleltek Norvégiában, majd egy a francia Alpokbeli síparadicsomában vettek egy üdülőházat. 

corinna (2)

10. évfordulójukra Michael valóra váltotta felesége gyerekkori álmát: létrehozta a CS Ranch-et, egy farmot a Genfi-tónál, ami valóságos paradicsom a western lovasok számára. Gyerekként Corinna a szomszédok póniján lovagolt, majd később, amikor a családjával lovat akartak venni, beleszeretett a quarter horse fajtába és a mai napig ezeket tenyészti a farmon. Közel 40 lovat tartanak, amelyek főként Amerikából érkeztek és Corinna maga válogatta ki őket. A helyhez egy 95 méter hosszú lovaglótér tartozik és Svájc egyik legnagyobb és legjobb lovas létesítményének számít. A hölgynek korábban nem voltak nagy ambíciói a lovaglást illetően, csak élvezni szerette volna az egészet, de később megunta, hogy csak körbe-körbe ügessen a pályán és ma már sportként kezeli ezt.

Megtanulta férjétől, hogy a siker titka a részletekben és a jó menedzsmentben rejlik. Ha valamibe belekezd, akkor a lehető legjobb módon akarja csinálni és fontos szempont számára az, hogy a lovaknak is jó legyen - „második legjobb” kifejezés nem létezik családjának szótárában. Amatőr kategóriában számos díjat nyert már, 2010-ben Európa-bajnok lett western stílusú díjlovaglásban. Nemzetközi lovassport eseményeket szervez, rendezvényei nagyon népszerűek, néha annyian jelentkeznek, hogy már nem tudnak minden nevezést fogadni.

corinna (4)

Corinna 2006-ban csatlakozott a PETA állatvédő szervezethez és szerepelt „A lovak a barátaink” jelmondatú kampányban, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra az állatokra, amelyeknek segítségre van szükségük. Szerinte a lovak nagyon érzékenyek és túl sokszor rosszul bánnak velük, szükségük van a védelemre és egy szóvivőre, aki kiáll mellettük. Tevékenységének köszönhetően megmenekültek vágás előtt álló állatok, valamint neki köszönhető, hogy Törökországban elfogadták azt a törvényt, amely tiltja a gyenge és beteg állatok munkára való használatát.

A pár életében a gyermekeik a legfontosabbak, sokáig nem akarták, hogy az újságokban kép jelenjen meg róluk. Nagyon fontos volt számukra, hogy ne legyenek ismertek, így próbáltak normális életet biztosítani nekik.

Míg Gina Maria örökölte anyja lovaglás iránti szenvedélyét, addig Mick apja nyomdokaiba lépett.  Gina Maria már 17 évesen világelső volt a junior western lovasok ranglistáján, tavaly pedig junior világbajnok lett. Mick 2014-ben második lett a gokart-világbajnokságon, idén a Formula-4-ben fog versenyezni. Sokan úgy gondolják, hogy néhány éven belül apjához hasonlóan ő is eljut az F1-ig.

corinna (5)

Michael 2013 decemberi síbalesete után Corinna klinika építtetésébe kezdett a család svájci birtokán. A nő éjjel-nappal párja ágya mellett ült, beszélt hozzá és minden nap imádkozott a felépüléséért. Jelenleg, a rehabilitáció alatt a család élete kezd visszatérni a normál kerékvágásba, az orvosok tanácsára Corinna néha már kimozdul egy-egy lovas esemény erejéig és mosolyogni is láthatjuk őt a róla készült képeken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: