DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Pilótabarátnők: Emilia Pikkarainen, Valtteri Bottas kedvese

A 2015-ös évadban Valtteri Bottast ismét a Williams színeiben láthatjuk majd, ám párját, Emiliát – aki nemrégiben a rövidpályás úszó világbajnokságon is részt vett - a rajongók valószínűleg kevésbé ismerik.

emilia9



A 22 éves Emilia Pikkarainent a finn úszóválogatott tagja. Mindössze 15 éves volt, amikor 2008-ban Kínában részt vett élete első olimpiáján és láthattuk a 2012-es londoni játékokon is, ahol a pillangó- és a vegyes úszónemben ugrott medencébe. Legjobb eredményét 200 méteres pillangóban érte el, ahol a 27. legjobb időt úszta a mezőnyben. Célja, hogy 2016-ban Rio de Janeiróban szintén ott legyen és még jobb eredményeket érjen el. Legértékesebb nemzetközi érmeit a rövidpályás Európa-bajnokságokon szerezte: 2010-ben harmadik, 2012-ben pedig második lett a 4x50-es gyorsváltó tagjaként.

Valtteri és Emilia 2010 februárjában egy finn tévéműsorban ismerkedett meg. Találkozásuk szerelem volt első látásra. A pilóta szerint a lány nagyon jó humorú, a legviccesebb emberek egyike.

emilia8

Egy tavaly készített interjúban elmondta, hogy szabadidejében szívesen főz, imád lovagolni, kutyájával játszani vagy csak élvezni a természet szépségeit. Sok helyen járt már a világban. Kedvenc nyaralóhelye Lappföld, mert ezt lélegzetelállítónak és különlegesnek találja. Eddigi utazásai során Róma tetszett neki legjobban, csodálja az ottani építészetet, kultúrát, az ételeket. A jövőben mindenképpen szeretne még Új-Zélandra és Dél-Afrikába eljutni.

Amikor ideje engedi, kilátogat az F1-es versenyekre is és lelkesen szurkol párjának. Kedvence az austini és a suzukai pálya, de több helyszínen nem járt még. Számára az eddigi legemlékezetesebb futam a 2014-es Osztrák Nagydíj volt, amikor Valtteri harmadikként célba érve megszerezte az első dobogós helyezését. Amíg kedvese dolgozik, ő általában a csapat vendégeivel beszélget, olvas vagy filmeket néz. Tavaly a Monacói Nagydíj hétvégéje alatt nagyon jó barátságot kötött Paolával, Esteban Gutierrez barátnőjével, a két lány pedig azóta is folyamatosan tartja a kapcsolatot. 

emilia2_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: