DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Új Range Rover világpremier

A Land Rover a londoni Royal Opera House-ban kedden este tartott világpremieren leplezte le a vadonatúj Range Rovert. Az új generációs modell megtestesíti a modern prémium fogalmát: kifinomultsága, testreszabhatósága és szolgáltatásainak kínálata minden eddigin túlmutat.

„Az új Range Rover tökéletesen megtestesíti vállalatunk azon törekvését, hogy a világ legkívánatosabb prémium járműveit biztosítsuk a világ legigényesebb vásárlói számára” – mondta Thierry Bolloré, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója. „Új fejezetet nyit az úttörő innovációk azon egyedülálló történetében, amelyet a Range Rover immár több mint ötven éve ír.”

RR_22MY_15_FE_LWB_261021_075



A prémium szabadidőjármű műfaját megteremtő Range Rover fél évszázada mutat irányt a világnak, pihentető kényelmét és rendíthetetlen magabiztosságát megállíthatatlan menet- és terepképességekkel társítja. A minden elődjénél kívánatosabb új Range Rover a lélegzetelállítóan modern karakterhez és a kecses esztétikumhoz természetes könnyedséggel társítja a fejlett technológiai tartalmat és az online kapcsolódást – miközben most először akár hét felnőtt utasnak kínál férőhelyet.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját: a korszellemhez igazodó, megbabonázó dizájnkiáltványként értelmezve újra a modell összetéveszthetetlen sziluettjét.

„Igenis lehetséges egyszerre ragaszkodni a múltunkhoz, és előremutatót alkotni – pontosan így tettünk most is” – mondta Gerry McGovern professzor, a Jaguar Land Rover kreatív igazgatója. „Formai filozófiánk modern szellemisége nem követ semmilyen divatot vagy irányzatot.  Mentes a felesleges részletektől, az így kapott formavilág pedig hamisítatlanul modern, mégis magával ragadó, és új szinten hat az érzelmekre. Az új modell egész egyszerűen minden idők legkívánatosabb Range Rovere.”

RR_22MY_07_Interior_261021_150dpi-034

Az új Range Rover generációkon átívelő génjei most is tetten érhetők: az ejtett tetővonaltól kezdve a vízszintes tájolású, erőteljes övvonalon át az emelkedő alsó küszöbelemig. A jellegzetesen rövid első túlnyúlás, a formális orrkialakítás, a meredek szélvédő és a jellegzetes hajószerű, felülnézetből elkeskenyedő far mind olyan kulcsfontosságú formai elemek, amelyek meghatározzák a Range Rover arányait, és erősítik kortalan karakterét.

Az új Range Rovert síkba simuló szerelvények és szűk illesztési hézagok jellemzik; a modell kifinomult, egy tömbből faragott megjelenését olyan különleges gyártástechnológiák teszik lehetővé, mint a lemezekkel egy síkban elhelyezett üvegfelületek, az övvonal rejtett díszítőeleme, vagy a tetőlemez lézeres hegesztésű, észrevehetetlen illesztései. A hátsó lámpatestek kikapcsolt állapotban rejtettek maradnak; ez is erősíti a formatervet, és a Range Rover meghatározó stíluselemévé válik.

Szintén a brit Royal Opera House-ban mutatkozott be az új Range Rover SV: a 2022-től forgalomba kerülő modell minden eddiginél inkább az ügyfelek személyes igényeihez alakítható.

RR_22MY_03_LWB_SV_Serenity_261021_041

Az SV változat kiemelkedő minőségben tolmácsolja a Range Rover prémium jellemzőit és testre szabhatóságát: a modell a kivételes kézműves minőség mintapéldánya. A Range Rover SV exkluzív stíluselemei olyan különleges anyagokból készülnek, mint a ragyogó, galvanizált fém, a sima tapintású kerámia vagy a kifinomult mozaik intarzia; emellett különböző prémium minőségű bőrök, illetve fenntartható, bőrmentes Ultrafabrics™ kárpitanyag áll az ügyfelek rendelkezésére. A további dizájntematikák (pl. SV Serenity és SV Intrepid) kéttónusú, hosszirányban kontrasztos belső színvilágot kínálnak, míg a fényűzően kivitelezett, négyüléses SV Signature Suite olyan funkcionális extrákat tartalmaz, mint a motorosan lenyitható asztalka vagy a hűtőszekrény.

A kézzel kivitelezett modell elsőként kapja meg az SV új, kerámia emblémáját, illetve elsőként alkalmazza a márka új névadási stratégiáját: a típus Range Rover SV néven kerül forgalomba. A kör alakú SV embléma az SVO (Special Vehicle Operations) részleg modern prémium részletek, kiemelkedő menetteljesítmények, valamint menet- és terepképességek iránti, szenvedélyes elhivatottságát, valamint az ezt tolmácsoló formai és műszaki jellemzőket képviseli. A jövőben az SVO részleg által épített összes új Land Rover járművet a kerek SV embléma díszíti majd.

Az új Range Rover a fejlett technológiai tartalmat modern prémium szolgáltatásokkal társítva, felülmúlhatatlan kifinomultsággal kényezteti minden utasát: ez az első olyan modell, amely a Land Rover új generációs, rugalmasan alakítható moduláris hosszmotoros architektúráját alkalmazza.

RR_22MY_01_Interior_261021_014

Az MLA-Flex padlólemez belső égésű, plug-in hybrid és tisztán elektromos hajtásláncokkal egyaránt felszerelhető. A Land Rover egyszerűsített platform-stratégiájának új fejezetét képviselő architektúra kulcsszerepet játszik a vállalat azon céljának megvalósításában, hogy sokrétűbb hajtáslánc-kínálatot és mértékadó minőséget biztosítson ügyfeleinek.

Az új modell takarékos mild hybrid és plug-in hybrid hajtásláncokkal, négy-, öt- vagy hétüléses kivitelben, normál és nyújtott tengelytávval érhető el. 2024-ben egy tisztán elektromos modellel bővül a Range Rover kínálata: ez lesz a Land Rover első 100%-ban elektromos modellje.

A tisztán elektromos új Range Rovert további elektromos Land Rover típusok követik majd. Az évtized végére az autógyártó összes modellje elérhető lesz tisztán elektromos hajtáslánccal; ez hozzásegíti a Jaguar Land Rovert ahhoz, hogy 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában zéró nettó karbonkibocsátást érjen el.

A megnövelt hatótávolságú plug-in hybrid (PHEV) hajtáslánc CO2-kibocsátása 30g/km alatt marad, a WLTP norma szerint mért, tisztán elektromos hatótávolság pedig akár a 100 kilométert is elérheti1. Tényleges használat során ez akár 80 kilométeres emissziómentes hatótávolságot jelent – ez elegendő ahhoz, hogy az átlagos Range Rover tulajdonosok utazásaik akár 75 százalékát tisztán elektromos energia felhasználásával tegyék meg5.

RR_22MY_35_PHEV_SWB_SV_Intrepid_261021_014

Az új Range Rover innovatív technológiák széles palettájával biztosít utolérhetetlen kényelmet és kifinomultságot. Az új, harmadik generációs aktív zajcsillapítás4 technológia a létező egyik legcsendesebb utasteret eredményezi.  A hangszigetelt padlólemez kiváló adottságaira építő rendszer a karosszérián kívül elhelyezett mikrofonokkal, valamint a fejtámaszokba beépített hangszórókkal teremt személyes csend-zónát minden utas számára, ahhoz hasonlóan, mintha felső kategóriás, aktív zajszűrős fejhallgatót vennének fel.

Az új Range Rover ösztönösen kezelhető hangvezérlés funkcióját a beépített Amazon Alexa2 szolgáltatás biztosítja. A természetes beszéd alapú hangvezérlés a szórakoztató rendszer kedvenc funkcióitól kezdve a zeneszámok kiválasztásán át a navigációs úti célok meghatározásáig vagy a telefonkönyvi bejegyzések kezeléséig mindenhez hozzáférést biztosít, méghozzá anélkül, hogy az ügyfeleknek le kellene venniük a kezüket a kormányról, vagy tekintetüket az útról.

Az utasok kényelmére és egészségére a legmodernebb utastéri légtisztító rendszer ügyel, amely duál nanoe™ X technológiát alkalmazva mérsékli az allergén anyagok koncentrációját, és távolítja el a kórokozókat a levegőből. Ezáltal jelentős mértékben csökkenti a kellemetlen szagokat, illetve a vírusok előfordulását, míg a CO2-szabályozó funkció és a PM2.5 utastéri levegőszűrő rendszer jobb légminőséget biztosít az utastérben. A fejlett nanoe™ X technológia bizonyítottan képes jelentős mértékben csökkenteni a vírusok és baktériumok előfordulását, beleértve a SARS-CoV-2 vírusokat is3.

RR_22MY_02_Exterior_261021_117

A fenntarthatóság az új Range Rover esetében nem merül ki a takarékos hajtásláncokban: innovatív anyagok és folyamatok mérséklik a modell gyártásának és használatának környezeti hatását. Ezek között említést érdemel a Kvadrat™ remix gyapjúkeverék szövetanyag, amely bőrmentes beltéri opcióként lesz rendelhető. A gyapjúkeverék kényeztetően puha és meleg, így tökéletes kiegészítője az Ultrafabrics™ technikai anyagnak, amely tapintásában tökéletesen idézi a bőrt, ugyanakkor 30 százalékkal könnyebb annál, előállítása pedig negyedannyi CO2 kibocsátásával jár.

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

Aquaprofit_banner_728x90

A Range Rovertől megszokott menet- és terepképességekről, valamint a magabiztos kiállásról a Land Rover úttörő integrált futómű-szabályozási rendszere gondoskodik, amely a kategóriában eddig ismeretlen komplexitásban és minőségben alkalmazott futómű-technológiák vezérlésére szolgál. Az összkerék-kormányzás stabilabb nagysebességű vezethetőséget, valamint a Land Rover történetének legszűkebb fordulókörét eredményezte, míg a fejlett elektronikus légrugózás eHorizon navigációs adatok alkalmazásával képes előre alkalmazkodni az úthoz. Az új Dynamic Response Pro technológia gyorsan reagáló, elektronikus oldaldőlés-szabályozással biztosít fokozottan magabiztos és dinamikus vezethetőséget minden helyzetben.

A vadonatúj ötödik generációs Range Rovert az Egyesült Királyságban tervezték és fejlesztették. Az új modell kizárólag a Range Rover történelmi otthonában: a Land Rover solihulli üzemében, egy vadonatúj, ultramodern gyártósoron fog készülni. Az üzem fejlesztésére fordított beruházás még jobb minőséget tesz lehetővé, az új Range Rover takarékos mild hybrid, plug-in hybrid és tisztán elektromos változatai ugyanazon a gyártósoron készülhetnek.

Az új modell minden idők legkívánatosabb Range Rovere, és változatlanul a világ első számú, megkerülhetetlen prémium szabadidőjárműve.

Már rendelhető! Konfigurálja járművét online: https://www.landrover.hu/vehicles-new-range-rover

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: