DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A NIU lesz az új Vespa?

Nem kizárt, hogy ha ma forgatnák le William Weyler örök emlékű Római vakáció című filmjét, akkor annak Audrey Hepburn és Gregory Peck mellett nem egy Vespa, hanem egy NIU lenne a „harmadik főszereplője”.

Audrey Hepburn in Roman Holiday in 1953 (2)



Legalábbis erre enged következtetni a moto.it című olasz internetes szakportál összeállítása, amely megvizsgálja 2021. augusztusáig az olaszországi robogóeladásokat. Ennek egyik legérdekesebb adata az, hogy az egyre népszerűbb villanyhajtású szegmensben az olaszok kedvence a NIU NGT, amelyből idén – augusztusig – 787 darabot értékesítettek.

Ráadásul a képzeletbeli villanyrobogó eladási bajnokság dobogójának második fokát is egy NIU, az itthon is népszerű N-SERIE foglalja el: ebből augusztusig 545 darab talált gazdára Olaszországban. A képzeletbeli dobogónak csak a harmadik fokára került az olasz nemzeti ereklye, a Vespa, amelynek „Elettrica” verziójából 442 darab kelt el a márka hazájában. De az olasz elektromos hajtású robogók eladásának top 10-es listájára egy harmadik NIU is felfért: Olaszország nyolcadik legnépszerűbb villanyrobogója a NIU MGT, amelyből 344 talált gazdára idén eddig Olaszországban.

RV

„Óriási megtiszteltetés és bizalom a vásárlók részéről az, hogy a „robogók őshazájában” a „robogók ősatyjának” számító Vespa népszerűségét felül tudtuk múlni” – mondta az autoszektor.hu-nak Horváth Tamás, a NIU hazai importőrcégének tulajdonosa, hozzátéve: a NIU küldetése éppen az, hogy a „villanykorszak Vespájaként” a világ legnépszerűbb elektromos hajtású robogója legyen és természetesen itthon is szeretnének a piac vezető szereplőivé válni.

Az Adves.moto tulajdonosa hozzátette: ehhez szerencsére már sok minden adott, hiszen a cég rendkívül ár-érték arányos, trendi külsejű, praktikus és a világ legfejlettebb elektromos hajtásláncait egyesítő kétkerekűeket gyárt. Horváth Tamás hangsúlyozta: ma már a teljes NIU-kínálat elérhető Magyarországon, így aki részletesebben kíváncsi a sokak által csak a „robogók Teslájaként” emlegetett márkára, látogasson el a www.ksr.hu weboldalra vagy a cég budapesti bázisra, ahol minden információt megtalál és megkap a NIU-ról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: