DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Megérkezett Magyarországra az új Citroen C4

A hazai kereskedésekben már kipróbálható az új C4 és az új ë-C4 – 100% ëlectric. A kompakt ötajtós modell legújabb generációja bátran feszegeti a kategória határait, és az alábbiak révén tökéletesen hozza a jól ismert Citroën-karaktert.

Az új C4 és az új ë-C4 – 100% ëlectric egyedülálló és merész stílusával a kompakt ötajtósok szegmensében teljesen új koncepciót képvisel. A jellegzetesen magas és határozott felépítésű modell az ötajtósok eleganciáját és dinamizmusát a SUV modellek néhány erőt és karaktert sugárzó megoldásával egyesíti. Az áramvonalas sziluetten olyan jellegzetes Citroën márkajegyeket találunk, mint az új V alakú első és hátsó LED-es fényszórók, melyek egy összességében karakteresebb, erőteljesebb és dinamikusabb új stílusról árulkodnak.

A technológiai elemekben gazdag, otthonos utastér kellemes, komfortos és modern utazási élményt nyújt. A karosszériaszíneknek és színcsomagoknak köszönhető 31 külső színkombináció és a hat belső stílusvilág segítségével minden ügyfél a saját képére formálhatja autóját.

Az új C4 és ë-C4 – 100% ëlectric a Citroën Advanced Comfort® program teljesen új értelmezését nyújtja: a legtöbb változaton szériafelszerelésként kínált és a fedélzeti komfort minden aspektusára kiterjedő, modern értelemben vett kényelmet minden utas egyformán megtapasztalhatja.

A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés® és az Advanced Comfort ülések (Feel Plus változattól széria-, Feel változaton opciós felszerelés) jóvoltából kivételesen kényelmes az utazás.

citroen_C4_04



A fedélzeti élet kényelméről a bőséges helykínálat, a Best in Class hátsó térdtér, az ötletes tárolóhelyek és a Feel Plus változattól szériában elérhető Smart Pad Support Citroën™ tablettartó gondoskodnak. Az utóbbi egy műszerfali tárolófiókkal is kiegészül, így az első utas biztonságosan tudja tárolni, rögzíteni és használni a tabletjét.

A nagy ablakfelületek, a meleg hangulatú anyagok és az elektromosan nyíló panoráma napfénytető (Shine és Shine Plus szinten opciós felszerelés) jóvoltából a beltérben uralkodó megnyugtató hangulat és fényviszonyok a lélek nyugalmát is biztosítják.

Az autó használatát akár 20 vezetéstámogató rendszer teszi kényelmesebbé, köztük a második szintű félautonóm vezetési rendszer, a Highway Driver Assist (a Shine Plus változaton széria-, Feel, Feel Plus és Shine szinten automata váltó mellé opciós felszerelés). A modell kínálatában 6 kapcsolódási technológia szerepel, ilyen például a színes kijelzős digitális műszercsoport mellett szériában kínált 10’’ érintőképernyő vagy az új C3-ról és a C5 Aircross SUV-ról már ismerős ConnectedCAM Citroën®, mely a legtöbb változaton opcióként rendelhető.

Az új ë-C4 – 100%-ëlectric még ennél is tovább megy: az ë-Comfort jegyében csendes és zökkenőmentes működést, valamint könnyű, élvezetes és gondtalan használatot biztosít.

Az új C4 és új ë-C4 – 100% ëlectric gazdag kínálatában öt motor-váltó kombináció szerepel. Az ügyfél háromféle hatékony és nagy teljesítményű erőforrás közül választhat: a tisztán elektromos, a benzin- vagy a legújabb generációs Euro 6d dízelmotor mellett is leteheti a voksát.

-136 LE (100 kW) villanymotor automata váltóval (350 km1 WLTP szerinti hatótávolsággal) a Feel, Feel Plus, Shine és Shine Plus változaton,

-PureTech 130 LE S&S BVM6 benzinmotor a Feel, Feel Plus és Shine változaton,

-PureTech 130 LE S&S EAT8 benzinmotor a Feel, Feel Plus, Shine és Shine Plus változaton,

-PureTech 155 LE S&S EAT8 benzinmotor a Shine változaton,

-BlueHDi 130 LE S&S EAT8 dízelmotor a Feel, Feel Plus, Shine és Shine Plus változaton. 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: