DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Talmácsi Gábor átadta a „Mindennapi Bajnokaink” díjait

A Peter Cerny Alapítvány közel három évtizedes magyarországi tevékenysége során mintegy 68 000 újszülött mentésében vett részt. A „Mindennapi Bajnokaink" címmel meghirdetett pályázat keretében olyan hajdani koraszülöttek történeteit várta a szervezet, amelyek példát mutathatnak nemcsak a koraszülött társaiknak, hanem a társadalom valamennyi tagjának.

A díjakat az esemény védnöke Talmácsi Gábor, MotoGP világbajnok gyorsaságimotor-versenyző adta át. Az ünnepélyes díjátadót a Shell Hungary-nek és az Orbico Hungary-nek az örömteli támogatói bejelentése zárta, amely lehetővé teszi, hogy a Peter Cerny Alapítvány mentőautói továbbra is pontosan és biztonságosan eljussanak a rászoruló koraszülöttekhez.

IMG_3589



Magyarországon, minden tizedik baba a 37. terhességi hét előtt, vagy 2500 gramm alatt születik, így évente mintegy kilencezer koraszülött jön világra, akik megszületésüket követően hátránnyal kezdik az életüket, ugyanakkor számos példa azt mutatja, hogy ez később ledolgozható.

A „Mindennapi Bajnokaink” program keretében beérkezett történetekre az alapítvány weboldalán és közösségi oldalán szavazhattak az olvasók, amelyek közül mindegyik kategóriában a 3 legtöbb szavazatot kapott történetet emelték ki. A beküldött pályázatokra összesen 2002 szavazat érkezett, mivel azonban az összes történet önmagában is egy valóságos csoda, az eseményen minden résztvevőt díjaztak.

IMG_3152

A díjak kiosztásában az esemény védnöke Talmácsi Gábor, MotoGP világbajnok gyorsaságimotor-versenyző segédkezett, aki a pályázat kapcsán a következőket mondta: "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen fontos kezdeményezés mellé állhatok. Gyorsaságimotor-versenyzőként a precizitás mindig is fontos szerepet játszott az életemben, ezért pontosan tisztában vagyok vele, milyen szakmai hozzáértést, elkötelezettséget és kitartást igényel az, hogy a Peter Cerny Alapítvány által üzemeltett koraszülött mentők egy rendkívül összetett gépezet részeként épségben és biztonságban hozzájuttassák a beteg újszülötteket a megfelelő, sok esetben életmentő kezeléshez. Véleményem szerint a mai rendezvénnyel nem csak az élet akadályait sikerrel vevő gyerekeket, hanem az alapítvány munkatársait - a gépkocsivezetőket, orvosokat, nővéreket - valamint a gyerekek szüleit, családtagjait is díjazzuk, hiszen ők is a mindennapok bajnokai, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

Az ünnepélyes díjátadóval és a sikertörténetek megosztásával azonban még nem ért véget az örömteli események sora. A Shell Hungary ugyanis bejelentette, hogy az év végéig biztosítja az alapítvány mentőautói számára szükséges üzemanyagot, és ugyan ezt teszi az Orbico Hungary, amely Shell kenőanyagokkal látja el a mentőszolgálatot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: