DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ki kivel jár az IndyCar pilótái közül?

Az "autóversenyző család" fogalma az Egyesült Államokban jóval megszokottabb, hiszen az ottani legrangosabb formaautós sorozat pilótái közül többen is szakmán belül ismerkedtek meg kedvesükkel.

Connie Freydell és Juan Pablo Montoya:

Connie jogásznak tanult, az egyetemet Kolumbiában kezdte el, de diplomáját Madridban szerezte meg. Imádja a versenyeket, Montoyával is egy floridai ChampCar futamon ismerkedtek meg, amikor a lány autogramot kért a pilótától – a találkozásból később szerelem lett. 2002-ben házasodtak össze hazájukban. Három gyermekük van, Sebastian, Paulina és Manuela. Fiuk maga is belekóstolt már a versenyzésbe és úgy tűnik, örökölte apja tehetségét. A család a 2000-es évek eleje óta Miamiban él. 

Connie az elnöke a Formula Smiles Alapítványnak, amelyet férjével alapítottak több mint 10 évvel ezelőtt. A szervezet célja az, hogy javítson a kolumbiai gyerekek életminőségén. Minden évben rendez egy gokart versenyt Cartagena utcáin.

montoya (2)




Emma Davies és Scott Dixon:

A walesi származású Emma korábban a 800 méteres futás brit bajnoka volt. Két lányuk Poppy, aki 2009-ben csupán pár órával az IndyCar Watkins Glen-i versenye után jött világra, és Tilly, aki 2011-ben született meg.  A futamok előtt reggelente általában együtt palacsintázik a család, közben pedig mindenféle dologról beszélgetnek (a versenyzést kivéve) - így nyugtatják meg egymást. A lányok – amikor nem kísérik el apjukat a versenyekre – szerencsehozó képeket és matricákat készítenek.  Minden alkalommal kiabálnak, amikor meglátják a pilóta autóját a televízióban és egyetlen embernek sem mulasztják el megemlíteni, hogy apjuk versenyző. 

scott dixon (14)


Lauren Bohlander és Tony Kanaan:

A pár 2013 márciusában házasodott össze. A menyasszonytánc rendhagyóan zajlott, hiszen a Harlem Shake mintájára készítettek egy koreográfiát. Az esküvőn több versenyző is részt vett, köztük Ryan Hunter-Reay, Helio Castroneves, Gil de Ferran és Rubens Barrichello. Első közös gyermekük, Deco, néhány hete jött világra. Kanaan korábban már volt házas és született egy fia 2007-ben, aki a Leo nevet kapta.

Lauren általában nem izgul a versenyek alatt, nyugodtan hallgatja a rádiózást a csapat bokszában.  A versenyhétvégéken kívül műsorvezetőként, riporterként és színésznőként dolgozik, jelenleg egy autókat átalakító műsort vezet a Velocity TV-nél.

kanaan (1)


Claire Ragot és Sebastien Bourdais:

Claire és Sebastien 1999-ben ismerkedett meg Le Mans-ban, de csak 2003-ban kezdtek el randevúzni. Három évvel később házasodtak össze, majd decemberben megszületett első gyermekük, Emma. 2009-ben Claire életet adott egy kisfiúnak, Alexandernek is.

bourdais (1)


Beccy Gordon és Ryan Hunter-Reay:

A pilóta feleségétől sosem állt távol a versenyzés világa, hiszen korábban két évig a Champ Car bajnokságában bokszutcai riporterként dolgozott, családjában pedig a nagyapjától kezdve az anyukájáig szinte mindenki versenyző volt. Beccy – apjához hasonlóan az off-road futamokat választotta. Húgával együtt hozta létre off-road csapatát, az All-American Girl Racinget, amellyel a 2006-ban – első női csapatként - beneveztek a Baja 1000 versenyre. Ezt többször is megnyerték, de ennek ellenére sportkarrierje nem itt kezdődött el. Már 1992-ben tagja volt az amerikai softball válogatottnak, amivel részt vett a barcelonai olimpián.  Később fürdőruhamodellként is dolgozott olyan ismert cégeknél, mint a Quiksilver, a Ralph Lauren, a Victoria’s Secret vagy a Speedo. Jelenleg a NASCAR és Phoenix International Raceway szóvívője.

A lány és Hunter-Reay a 2004-es Long Beach-i Nagydíjon találkozott először, ahol első látásra egymásba szerettek. Ryan és Beccy kisfia 2012 decemberében született meg. A Ryden nevet anyja választotta, hogy apjához hasonlóan RHR legyen a monogramja.

hunter-reay (4)


Elizabeth Cannon és Will Power:

Liz és a pilóta megismerkedésüket akkori közös munkahelyüknek, a Walker Racing-nek köszönhetik. A lány kommunikációt és pszichológiát hallgatott az egyetemen, a csapatnál pedig ő intézte az utazási logisztikát és a honlapok karbantartását. Jelenleg PR ügynökként dolgozik az IndyCarban.

Powerrel négy év után, 2010 decemberében házasodtak össze Hawaii egyik szigetén. 

power (2)


Adriana Henao és Helio Castroneves:

A pár gyermeke 2009 utolsó napjaiban jött világra. A pletykák sokáig arról szóltak, hogy a kislányt Indy-nek fogják nevezni, de végül inkább a Mikaella név mellett döntöttek. 

Adriana nemrég részt vett a New York City Maratonon, mellyel több ezer dollárt gyűjtött egy jótékonysági szervezetnek.

castroneves (1)


Heather és Ed Carpenter:

A párnak három gyermeke van, Makenna, Ryder és Cruz. Carpenter szereti, ha a családja vele tart a versenyhétvégékre, mert így több időt tölthetnek együtt és gyermekei új városokat fedezhetnek fel, új dolgokat ismerhetnek meg.

carpenter_


Kathleen Thompson és Charlie Kimball:

A lány és a versenyző a középiskolából ismerik egymást, de utána elváltak útjaik és csak néhány évvel később vették fel újra a kapcsolatot, amikor Kimball visszatért Amerikába. 2013 végén jegyezték el egymást, esküvőjüket pedig tavaly szeptemberben tartották meg. A ceremónia lebonyolításában segítségükre volt James Hinchcliffe is - ugyanis ő adta össze a párt, miután egy internetes tanfolyam elvégzésével engedélyt kapott erre.

Kathleen az alapítója és társtulajdonosa a Porch Light Public Relations-nek.  A futamok alatt általában a bokszutcában tartózkodik, folyamatosan hallgatja a csapatrádiót, figyeli a Twittert és a versenyirányítás közleményeit.

Kimball (3)


Courtney Force és Graham Rahal:

Courtney a kedveséhez hasonlóan szintén pilóta, de ő a gyorsulási versenyek világában van otthon. Apja a legendás amerikai versenyző, John Force. Rahallal tavaly kezdtek el randevúzni, majd november végén már be is jelentették eljegyzésüket a közösségi oldalukon. A pilóta saját bevallása szerint Courtney nemcsak álmai asszonya, hanem legjobb barátja is és már alig várja, hogy összeköthesse vele az életét.

rahal2


Kirsten Dee és James Hinchcliffe:

Az ausztrál lány korábban szépségkirálynő volt, elnyerte a Miss Indy Australia címet, részt vett a Miss Hawaiian Tropics Australia döntőjében is, azóta pedig fürdőruhamodellként dolgozik. Hinchcliffe-fel 2012 tavaszán találkoztak.

Hinchcliffe


Elisa Occelli és Luca Filippi:

Elisát évek óta láthatjuk az olasz versenyző oldalán. Esküvőjüket 2014 szeptemberében tartották meg Szicíliában.

filippi (2)


Kara és Buddy Lazier:

Lányuk, Jacqueline egy ritka szembetegséggel született, melynek következtében elvesztette látását az egyik szemére. A pár mindent megtett annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet erre a betegségre és javítsanak kislányuk állapotán.

lazier


Ashley Welch és Josef Newgarden:

newgarden


Hailey McDermott és Simon Pagenaud:

Pagenaud (4)


Carlos Munoz és barátnője:

munoz (2)

 

És az idei év újoncai:

Lauren Stewart és Bryan Clauson:

Lauren az Indiana Egyetemen tanult marketinget. A pilóta személyi asszisztense, ő szerkeszti közösségi oldalait a versenyhétvégék alatt. Kedvenc pályája a Kokomo, a Knoxville és a Lawrenceburg Speedway. A lány a kezdetektől fogva szereti a versenyeket, hiszen korábban apja abroncsokat és üzemanyagot árult, majd szülei megalapították saját cégüket és NASCAR versenyekre szállítottak árut – ezekre az utazásokra mindig magukkal vitték lányukat is. Lauren a Tony Stewart Racing rendezvényén dolgozott, és ezen belül, egy tesztvezetés alkalmával találkozott a pilótával.

Clauson (1)


Courtney Nicoson és Jay Howard:

Howard 2011 októberében egy indianapolisi privát ceremónia keretében vette feleségül barátnőjét, akivel már hosszú évek óta együtt jártak. A pilóta munkájának köszönheti azt, hogy megismerte feleségét, hiszen néhány évvel ezelőtt, az Indy500 előkészületeinek alkalmával találkoztak először. A Courtney a Jim Beam Brands marketingeseként dolgozik.

howard (4)


Gabby Piccarreta és Gabby Chaves: 

chaves (3)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: