DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Al Attiyah egyedül is elég volt az Italian Baja-n

Egyedüli MINI-sként állt rajthoz Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel a világkupa hétvégi futamán és a katari/francia páros tovább folytatta a MINI menetelését– határozott autózással a dobogó legfelső fokáig meg sem állt az All4Racing-gel. Magyarok közül Fazekasék egy kilencedik hellyel tértek haza.

Nasser kiváló formában érkezett meg az Olaszország északi részén megrendezésre kerülő FIA Tereprali Világkupa soron következő állomására – a Dakar győzelem mellett kiváló formáját mutatja a rali világbajnokság WRC2-es kategóriájában és a közel-keleti bajnokság futamain is. A MINI-s páros a pénteki, 12 kilométeres nyitó szakaszon már magához ragadta az első helyet és a fennmaradó napokon sem igen adták alább… Ötből négy szakaszt győztesként zártak - csupán szombat reggel a 84 kilométeres szelektívet tudta gyorsabban teljesíteni a brazil Varela. 

nasser_italian_baja



Szombaton és vasárnap közel 48 órába a szervezők 400 kilométert préseltek bele, mely igazán nagy kihívást jelentett a résztvevőknek. Az igényes kavicsos utak és folyómedrekkel tarkított részek egy még élvezetesebb plusszal spékelték meg a három napos futamot.

A bajnokság címvédője, Vladimir Vaszilyev ezúttal a Toyota színeiben állt rajthoz - a márkaváltás nem igazán alakult jól a számára, hiszen az orosznak csupán a harmadik hely járt ki Reinaldo Varela mögött, aki szintén Toyotával gyűrte a kilométereket.

Magyar vonatkozásban érdemes kiemelni Horn Albertet, aki a spanyol Roca Vila-nak diktálta a tempót - közös munkájuk pedig egy összetettbeli hetedik helyet hozott. Legjobb magyar párosként a kilencedik helyen a BMW X6-ossal Fazekas és Hangodi végzett

Ez a győzelem kifejezetten jól jött a katari pilóta számára, hiszen így még izgalmasabbá válhat a bajnokság alakulása, mely a következő hónapokban Spanyolországban, Magyarországon és Lengyelországban fog folytatódni. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: