DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Off-road

Autókrossz: Duplaforduló Túrkevén

A magyar autókrossz-bajnokság egyharmada két nap alatt lezajlott a hétvégén: szombaton a VII. Sarkadi István Emlékversenyt, vasárnap pedig a nemzetközi zónabajnokság 5. fordulóját tartották Túrkevén.

Két fordulót rendeztek augusztus első hétvégéjén az országos autókrossz-bajnokságban. Az összesen hat állomásból álló szezon harmadik felvonását augusztus 1-én, szombaton, míg a negyediket a rá következő napon, vasárnap rendezték Túrkevén.

A szombati napon, a VII. Sarkadi István Emlékversenyen Tóth Richárd győzött a SuperBuggy kategóriában, bár az előfutamokban még nem ő, hanem a szintén túrkevei Ábrahám Károly volt a legjobb, a döntőben viszont az audis Tóth megfordította a versenyt. A másik nagy létszámú kategóriát, a Buggy1600-at Bognár Balázs hibátlan teljesítménnyel nyerte Levkus Peter előtt, majd következett a napi licensszel induló Szabó Oszkár, akit az utolsó rajthelyről előretörő Zámbó Mihály követett.

A vasárnapi verseny egyúttal a zónabajnokság, valamint az osztrák és a szlovák ötödik fordulója is volt. A SuperBuggyk mezőnyében ennek ellenére három magyar versenyző zárt az első három helyen, Ábrahám Károly ismét nyert Tóth Richárd előtt, míg a harmadik pozícióban a dömsödi Tóth Sándor zárt. A Buggy 1600-asok közt viszont a külföldiek végeztek a legjobb helyeken: az osztrák Winninger honfitársa, Lieberth előtt nyert, míg a magyarok közül az összetettben harmadik Szabó Oszkár zárt az élen. A Touring Autocross kategóriában szombaton Antal István, vasárnap pedig Vass Zoltán volt a legjobb, míg a Touring Autocross 1600-ban mindkét nap Ujházi László nyert Don Nitro előtt.

A SuperBuggy bajnokságot Ábrahám Károly vezeti Tóth Richárd előtt, ők ketten kimagaslanak a mezőnyből a pontszámokat tekintve. A Buggy1600-ban Levkus Peter 98 ponttal áll az élen a 87 pontos Klenáncz József és a 69 pontos Zámbó Mihály előtt, a Touring Autocross tabelláját Antal István, az 1600-asokét pedig Ujházi László vezeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: