DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Hivatalos: Aleix Espargaro az Apriliánál folytatja 2017-ben

Az Aprilia Racing Team Gresini nem sokkal az asseni futam leintése után megerősítette, amit már eddig is tényként kezelt a sajtó: a Suzukitól távozni kényszerülő Aleix Espargaro lesz a Moto2-ből érkező Sam Lowes csapattársa jövőre. A spanyol pilóta két évre írt alá a noale-i gyártóval.

Aleix Espargaro Suzukitól való távozása már akkor valószínűsíthető volt, amikor a spanyol meglehetősen kifakadt a csapatára, amiért először nem vele hosszabbítottak Maverick Vinales átigazolása után, hanem leszerződtették a Ducatitól érkező Andrea Iannonét. Hétfőn aztán tényleg biztossá vált, hogy a két fél útjai elválnak, hiszen a Suzuki bejelentette Alex Rins érkezését, így nem maradt hely számára a „kékeknél”.



A spanyol versenyzőt már hetek óta az Apriliával hozták szóba, és sokak szerint már a csütörtöki sajtótájékoztatón megtörtént volna a bejelentés, ám erre végül nem került sor, mivel Espargaro repülőjárata késett, így nem ért oda időben a médiaeseményre. A pilóta egyébként a napokban úgy nyilatkozott: közel van a megállapodáshoz az egyik istállóval, bár a Gresini Racinget még nem volt hajlandó megnevezni.

Nos, nem sokkal a Holland TT lélegzetelállító versenye után az Aprilia hivatalosan is megerősítette, hogy a spanyol náluk fogja húzni a gázt 2017-től. Espargaro kétéves szerződést írt alá az olasz gyártóval, így jövőre a Moto2-ből érkező korábbi Supersport világbajnok Sam Lowes oldalán fog versenyezni. Ezzel az utolsó gyári ülés is elkelt a MotoGP-ben, az viszont még kérdés, mi lesz a mostani párossal, Stefan Bradllel és Alvaro Bautistával: utóbbi esetén az Aspar Ducatit valószínűsíti a spanyol sajtó, míg előbbinél az sem kizárt, hogy elhagyja a királykategóriát, s esetleg a Superbike vb-n folytatja pályafutását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: