DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Pol Espargaro közel a KTM-es szerződéshez?

Nem sokkal azután, hogy a Yamaha vezetője, Lin Jarvis kijelentette, hogy a korábbi Moto2-es versenyző neve fel sem merült Jorge Lorenzo megüresedő ülése kapcsán, úgy tűnik, a spanyol máris megtalálta a helyét, méghozzá jelenlegi társa oldalán, a jövőre csatlakozó osztrák gyártó színeiben.

Pol Espargaro 2013-ban megszerzett Moto2-es világbajnoki elsősége után mutatkozhatott be a királykategóriában, méghozzá annál a Tech3 Yamaha csapatnál, ahol azóta is versenyez. A fiatal spanyolt, aki egyelőre még nem tudott dobogóra állni a MotoGP-ben, közvetlenül a japán gyártóhoz köti a szerződése, s az elmúlt időszakban többször is hangoztatta, hogy szeretne előrelépni a hangvillások gyári alakulatához.

Jorge Lorenzo távozásával erre lehetett is volna esélye, ám a Yamaha végül Maverick Vinales mellett tette le a voksát, sőt Lin Jarvis nem sokkal a bejelentés után határozottan kijelentette, hogy az ifjabbik Espargaro neve fel sem merült náluk lehetőségként: a csapatvezető elmondása szerint a pilótának még fejlődnie kell és az előző évekhez képest egyenletesebb teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy kiérdemelje a gyári ülést.

orig_8113298354314e4d5c94c1febbcb581c



Nos, úgy tűnik, ha nem is a Yamahánál, egy másik márka színeiben mégis gyári motorra ülhet. A hét elején még arról röppentek fel pletykák, hogy az Avintia Racing szívesen leigazolta volna Espargarót Hector Barbera mellé: Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója valóban megerősítette, hogy kedvelik a spanyolt, ráadásul azt is hozzátette, hogy elképzelhető, hogy az alakulat jövőre a gyári istállóéval teljesen megegyező specifikációjú Desmosediciket kaphat.

A legfrissebb értesülések szerint azonban nem az Avintiánál köthet ki a 24 éves motoros, hanem a királykategória mezőnyéhez jövőre csatlakozó KTM-nél. A Motorsport.com szakoldal úgy tudja, a megállapodás gyakorlatilag meg is született, s már a jövő hét során, a barcelonai Katalán Nagydíj előtt nyilvánosságra hozhatják.

Érdekesség, hogy Espargaro ebben az esetben zsinórban negyedik éve versenyezne Bradley Smith oldalán, hiszen a britet már márciusban leigazolták az osztrákok, akik a jelek szerint mégsem számos tesztpilótájuk – többek között Thomas Lüthi, Mika Kallio és Randy de Puniet is segíti a felkészülésüket – közül választhatják ki, ki ülhet fel a másik motorjukra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: