DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Redding: Úgy éreztem, a gumi kezd darabokra hullani

A kiesőket leszámítva utolsó helyen végző Scott Redding alaposan kifakadt a Michelin abroncsaira a Spanyol Nagydíj leintését követően: a brit szerint könnyen bekövetkezetett volna ugyanaz, ami a termasi negyedik szabadedzésén történt vele.

Valentino Rossi magabiztos győzelme mellett a gumiké volt a főszerep a jerezi viadal estéjén, miután több versenyző is meglehetősen negatívan beszélt a Michelin termékeiről. A másodikként célba érő Jorge Lorenzo is hosszasan panaszkodott, de Dani Pedrosa is úgy fogalmazott, hogy annyira csúszkált a gumikkal, mintha vízen ment volna. A legsúlyosabb kritikát azonban Scott Redding fogalmazta meg, aki egy pont után a saját testi épsége miatt fogta vissza a tempóját:

„A gumi elkezdett darabokra hullani – és talán nem kellene ezt elmondanom, de ez az igazság” – idézi a Pramac Racing pilótáját a Motorsport.com szakoldal. „Ez egy újabb versenyembe került. A problémát az jelentette, hogy éreztem, hogy valami nincs rendben, és nem akartam tovább nyomni, hogy ugyanaz történjen, mint Argentínában. Ha valami egyszer megtörténik veled, és úgy érzed, még egyszer bekövetkezhet, az nem túl jó érzés.”

orig_d65aa6a56780ee10caf7c2c5d56fafde



Redding elmondása szerint megvizsgálták a gumikat, amelyből kisebb-nagyobb darabok váltak le a futam során. A brit így folytatta: „Nekünk vagy nekik, de meg kell oldalunk ezt a problémát. A helyzet csak egyre rosszabbá válik. Nem tudtam megállni, belementem Bazba a hátsó egyenesben, egyszerűen nem tudtam lefékezni a motort. Sz*r verseny volt.”

Az Argentin Nagydíj negyedik edzésén történtek után Redding méreteivel védekezett a Michelin, ám a motoros úgy érzi, ez nem lehet magyarázat, ráadásul Jerezben a bolognai gyártó összes versenyzője szenvedett: „Előzőleg az volt a kifogásuk, hogy túl nagy és nehéz vagyok. Miért változtatnának a gumikon egyetlen versenyző miatt? Nyilván a biztonság is számít, és az összes Ducati szenvedett ezen a héten – nem igazán tudom, mit és hogyan kellene csinálniuk.”

A pramacos egyébként attól fél, hogy akár egy esetleges gyári szerződést is meghiúsíthatnak a folyamatos problémái: „Ők engem hibáztatnak, mi a gumikat: ezek után miért akarna egy nagy gyártó megszerezni egy olyan versenyzőt, aki nem tudja használni az abroncsokat? De nem mi nem tudjuk használni őket, egyszerűen csak nem működnek nekünk: nagy változtatást eszközöltek rajtuk, és ez minket érintett a legjobban” – fogalmazott Redding, aki korábban úgy nyilatkozott, szeretne a Ducati gyári alakulatához kerülni Lorenzo mellé – igaz, valószínűleg jobb esély van arra, hogy a két Andrea, Dovizioso és Iannone közül marad valaki a csapatnál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: