DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Motor

„Ez egy klasszikus Valentino-féle győzelem volt!”

Lin Jarvis, a Movistar Yamaha MotoGP csapatfőnöke is rendkívül elismerően beszélt pilótája, Valentino Rossi múlt hétvégi katari sikeréről, sőt azt is elmondta, szerinte Jorge Lorenzo verseny végi problémái nélkül a kettős győzelem is összejöhetett volna nekik.

A szabadedzések és az időmérő eredményei alapján még nem lehetett túl bizakodó a hangulat a Yamahánál, ám a vasárnapi versenyen minden megváltozott Katarban: Valentino Rossi óriási felzárkózást bemutatva szerezte meg pályafutása 109. győzelmét, míg csapattársa, Jorge Lorenzo az utolsó köröket leszámítva végig harcban volt az első helyért. Nem csoda, hogy Lin Jarvis, a hangvillások gyári alakulatának csapatfőnöke is elégedetten nyilatkozott a szezonnyitót követően: különösen a kilencszeres világbajnok olaszról beszélt rendkívül pozitívan a német speedweek.com szakportálnak adott interjújában: 

orig_d7876d38a18920b23deb00e3efaa89b5



„Ez egy klasszikus Valentino-féle győzelem volt, több okból kifolyólag is. A múltban is számos olyan nagydíjat rendeztek, amikor az edzéseken még nem villogott, vasárnap mégis ott volt az élmezőnyben. Amikor a futam elrajtol, Valentino és a motor általában akkor kerül a legjobb formába. Szenzációs versenyt futott, és leírhatatlan, hogy 36 évesen is ilyen teljesítményre képes. Valentino öt év után ismét vezeti a világbajnokságot. Ez sok mindent elmond róla. A verseny elején a 10. helyre is visszacsúszott, de már akkor látszott, hogy egy küldetése van: mindenképp utol akarta érni az élen állókat. Ehhez nem sok mindent lehet hozzátenni. Egyszerűen bámulatos volt.”

Jarvis Rossi méltatása mellett azt is kifejtette, hogy szerinte Lorenzo sisakproblémái nélkül a kettős győzelem is összejöhetett volna nekik a szezonnyitón: „Sajnálatos, hogy Jorgének problémája volt a sisakjával, és emiatt a végén nem látott rendesen, mert őszintén szólva, elhozhattuk volna az első két helyet. Minden tiszteletem a Ducatié, akik a legvégéig nyomás alá helyeztek minket, de Jorge Valentinóhoz hasonlóan kiváló formában volt vasárnap. Elérhető lett volna a kettős győzelem, noha senki sem számolt a Honda vereségével. Meglepőek voltak az eredmények, hiszen az időmérőn még a Honda és a Ducati mögött álltunk” – zárta mondandóját a Yamaha-főnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: