DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hivatalos: Bayliss helyettesíti Giuglianót

Egészen elképesztő hír röppent fel ma délelőtt. Az Aruba.it Racing - Ducati Superbike Team a háromszoros ausztrál világbajnokot, Troy Bayliss-t kérte meg arra, hogy ugorjon be a lesérült Davide Giugliano helyére.

Bayliss elfogadta az ajánlatot, így újra a rajtrácson láthatjuk majd a legendát a Phillip Island-i szezonnyitón.

Hihetetlennek tűnik ugyan, de igaz. Troy Bayliss, háromszoros Superbike világbajnok rajthoz áll Phillip Islanden, a 2015-ös világbajnokság szezonnyitóján. A hazai közönség biztatása bizonyára nagy lendületet ad majd a 46 éves korhoz közeledő ausztrálnak, aki 2001-ben, 2006-ban és 2008-ban hódította el a bajnoki címet Ducatival. Egyelőre biztosnak csak ezt a versenyhelyszínt mondhatjuk, amikor láthatjuk Bayliss-t a pályán, azonban Giugliano sajnos három hónapos kihagyásra kényszerült, így akár a folytatás sem teljesen kizárt.



„Először is együttérzésemet szeretném kifejezni Davide felé, igazán nagy kár, hogy így kezdődik a szezonja” – idézte Troy első gondolatait a worldsbk.com. „Az utolsó versenyem óta mindig is erős volt a vágyam, hogy hazai közönségem és a ducatisták előtt térhessek vissza. Ráadásul Phillip Island az egyik kedvenc pályám, és itt ünnepli a World Superbikes a 25. születésnapját. Ez adta az ötletet, hogy szabadkártyával elinduljak, és még egyszer a Ducati Superbike csapatának embereivel dolgozzam.”

„Tudom, hogy nagyon nehéz lesz a hétvége, már csak azért is, mert jó ideje nem mentem Superbike-kal, de nagyon jól ismerem a pályát, szóval remélem, néhány kör után belejövök majd. Megpróbálom jól érezni magam, és természetesen a legjobbamat adom majd, hogy jó eredményt érjek el, valamint jó show-t csináljak a közönségnek” – fogalmazott a legenda.

Az Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team hivatalos állásfoglalása a következő: „Davide Giugliano tegnap (kedd) este elhagyta a melbourne-i Alfred Kórházat. Sajnos az utolsó prognózis szerint az olasz versenyző L1-es és L2-es csigolyáján mikro-törések vannak, ezért 90 napig nem lesz képes visszaülni a Panigale R-re. Davide a lehető leghamarabb hazarepül Olaszországba, ahol újabb kivizsgálások várnak rá, valamint elkezdi a rehabilitációját, annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszanyerje fittségét.”      

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: