DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Nem csak az F1-es esélyek egyre csekélyebbek Sainz számára

Hétvégén Magyarországra látogatott a World Series by Renault mezőnye, a három és fél literes géposztály éllovasa, Carlos Sainz Jr. pedig csupán a negyedik és hatodik helyeken végzett. Pontelőnye 16 egységre csökkent, a spanyol saját maga is középszerűnek nevezte hétvégéjét.

Alig egy hónappal ezelőtt az ifjabb Carlos Sainz még magabiztosan vezette a WSR ponttáblázatát, és szinte biztos lehetett benne, hogy 2015-ben a Formula-1-ben fogja folytatni, a Toro Rosso színeiben. Az első csapás az volt, amikor bejelentették, hogy az istálló ülését Max Verstappen kapta meg, a vesszőfutás pedig balszerencsés időmérővel és két gyengébb futammal folytatódott a Hungaroringen.

 

Sainz a Nürburgringen, még júliusban megnyerte az első futamot, a másodikon azonban szezonja első kiesését szenvedte el. Ezt még fel lehetett fogni egy apró foltnak az erős szezonon. A Hungaroring szombati időmérőjén egy nagyon rosszul érkező piros zászló miatt csak a 14. hely jutott neki az első versenyre, innen tíz pozíciót javított, 4. helyezésére nem lehet panasz. A következő futamon azonban csak hátrafelé haladt, a 2. rajthelyről indulva végül 6. lett.

 

Ami pedig a legrosszabb számára: legközelebbi riválisa, Roberto Merhi a három futamból kettőt megnyert, egyszer a második lett. A nürburgringi első verseny után még 68 pont volt az idősebb spanyol lemaradása, ez rövid idő alatt 16-ra csökkent.

 



"Annak ellenére, hogy agresszív stratégiát választottunk a csapattal, nem voltam képes visszanyerni az elveszített időt, és visszatérni az élre. Az eredmény középszerű, de semmiről sem fogok letenni, főleg nem Franciaországban, két hét múlva" - értékelt a spanyol versenyző. A Paul Ricard pályán a bajnokság utolsó előtti fordulóját tartják majd.

 

Sainz pénteken a két szabadedzés megnyerésével kezdett - habár nem ő futotta meg a nap legjobb idejét, Oliver Rowland körét azonban elvették. "A szabadedzés után minden ígéretesnek tűnt, de a szombati gyorskörömet tönkretette a piros zászló. Aznap délután a verseny jól ment, de vasárnap újabb problémákkal szembesültem. Elrontottam az első köröm, a lefulladásgátló akadályozta a rajtom, emiatt talajt veszítettem"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: