DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kiss Pál Tamás a második futamon is dobogón a Red Bull Ringen

Kiss Pál Tamás nagyszerű versenyzéssel az AutoGP osztrák hétvégéjének második futamán is a második helyen ért célba, a versenyt a magyar versenyző csapattársa, Andrea Roda nyerte.

Már a felvezető körre való elindulás sem siekrült problémamentesen: Michimi és De Plano lefulladt, így ők csak a boxutcából vághattak neki a versenynek. Tominak átlagos rajtot sikerült vennie Tominak, különösebb problémák nélkül abszolválta az első kanyart. Ez nem sikerült mindenkinek, Cipriani megpördült, így az ő versenye már itt véget is ért. A vezetést von Grünigen vette át La Rosától, de a másdik körben megpördült. Az élre így Giovesi került, őt Roda és Kiss Pál Tamás követte.

 

A kiállások után Tamás Roda és Sato közé érkezett vissza. A koerográfia hasonló volt az első futamhoz: a japán támadta a magyar versenyzőt. A 14. körre Tominak sikerült egy lélegzetvételnyi előnyre szert tennie Sato előtt, de egy percre sem nyugodhatott meg. Ez a legjobban Giovesinek és Rodának kedvezett, akik így növelni tudták előnyüket hozzájuk képest. A 16. körben a versenyt vezető Giovesi is kiállt a boxba, de a szerelőknek problémái adódtak a bal hátsó kerékkel, így búcsút mondhatott a győzelemről szőtt álmainak.

 

Az élen így Roda állt Tomi és Sato előtt. Eközben Giovesi nem jutott messze a boxból, a rosszul felrakott kerék miatt ugyanis pár száz méter után ki kellett állnia. Hasonló sorsa jutott Sato is, az ő autójában a felfüggesztés adta meg magát, így Tomi megszabadult üldözőjétől. A hátralévő pár körben már nem történt egyéb változás, így Roda nyert, Kiss Pál Tamás pedig egy újabb második hellyel gyarapította pontjainak számát, ami a riválisok botlásának köszönhetően felér egy győzelemmel, így átvehette az összetettbéli második helyet Sato mögött.

 

A mezőny legközelebb augusztus 16.-án találkozik a Nürburgringen.

 

P1Race.com

 

AutoGP - Red Bull Ring 2. futam végeredménye:

Hely Versenyző Csapat Idő/Különbség
1. Andrea RODA VIRTUOSI UK 28.04.417
2. Tamas PAL KISS VIRTUOSI UK +6.385
3. Michela CERRUTI SUPERNOVA INTERNATIONAL +12.857
4. Shinya MICHIMI Euronova Racing +14.473
5. Michele LA ROSA MLR 71 by Euronova +31.444
6. Salvatore DE PLANO FMS Racing +1 kör
7. Kevin GIOVESI FMS Racing +5 kör
8. Kimiya SATO Euronova Racing Nem ért célba
9. Christof VON GRÜNIGEN ZELE RACING Nem ért célba
10. Markus POMMER SUPERNOVA INTERNATIONAL Nem ért célba
11. Giuseppe CIPRIANI IBIZA RACING Nem ért célba

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: