DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kokaint csempésztek a Dakaron

A franciák ügyes kezű rendőrei egy Dakar Ralin résztvevő bolgár kamiont fogtak el a napokban. Mivel versenyautóról van szó, először talán gyorshajtásra gondolnánk, de ezúttal kokain csempészet miatt indult kivizsgálás az ügyben.

 

A több mint 1 tonna illegális árura az autóban található pótkerekekben bukkantak rá. Az autó egyébként Chiléből érkezett meg hajóval egy francia kikötőbe, ahol a rendőrök azonnal kiszedték a sorból a gyanús kamiont. A rendőrség két spanyol és két bolgár állampolgárt gyanúsít, akiket a partra érkezés után rögtön őrizetbe is vettek. Az eddigi szakvélemények alapján nem biztos, hogy csak négyen követték el e tettet - az illetékesek szerint egy egész nemzetközi bűnszövetkezet állhat e kokain csempészés hátterében.

 

Chile egyébként a legkevésbé érintett a kokain kereskedelemben, azonban a határos országok, Peru és Bolívia is élen jár a tevékenységben. Chiléből már többször fogtak el hajón érkezett szállítmányt a francia rendőrök, így az ellenőrzések viszonylag gyakoriak a kikötőben és környékén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: