DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Loeb a felesége oldalán fog újra ralizni

Újra raliautóba ül a WRC kilencszeres bajnoka, Sebastien Loeb, navigátora pedig nem más lesz, mint a saját felesége, akivel korábban is értek már el sikereket közösen.

Bár Loeb a pályaversenyzésre váltva idén már a WTCC-ben szerepel a Citroen színeiben, ahol jelenleg a 3. helyen áll a bajnokságban, mégis késztetést érzett, hogy egyetlen verseny erejéig visszatérjen a gyökereihez egy Citroen DS3 WRC volánjánál a november utolsó hétvégéjén sorra kerülő Rallye du Var versenyen.

 

"örülök a lehetőségnek, hogy rajthoz állhatok a Rallye du Varon Severine-nel. Nem ez lesz az első alkalom, hogy együtt versenyzünk, és mindig jó érzés, hogy együtt osztozhatunk az autón és élhetünk a közös szenvedélyünknek" - nyilatkozta.



A Loeb házaspár meg is tudta már nyerni ugyanezt az eseményt 2009-ben, de ezen kívül is visszatekinthetnek még néhány sikerre: 2011-ben a Monza Rallye tavaly pedig a belgiumi Condroz Rally végén is őket intették le elsőként.

 

"Egy ideje már nem ültem raliautóban, és jelenleg teljes mértékben a WTCC programomra koncentrálok. De ahogy mondani szokás, mindig is a rali marad az első szerelmem. A Var egy nagyszerű verseny, csodálatos szakaszokkal egy élvezetes környéken, tehát már nagyon várom, hogy a volán mögé üljek" - mondta a 40 éves francia.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: