DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Nyers autós élmény - Peugeot 208

Hogy Turán Frigyes kiadja a kezéből a versenyautója volánját? Kizárt dolog! - Most mégis megtette...

A Rábaringen, egy különleges teszt, egy különleges tévés forgatás során. Az RTL Klub a la CAR című műsorát forgatták, amelynek a "Különleges jármű" rovatában a Peugeot 208 R5 T16-ost mutatták be. Frici előbb megautóztatta Istenes Lászlót, majd pedig a stáb és saját TRT-s csapata totális megdöbbenésére átadta neki a volánt.

 

 



"Előbb Laci a saját bőrén tapasztalhatta, milyen erőhatások érik a navigátort és a pilótát az autóban, majd pedig biztonságos környezetben azt is kipróbálhatta, milyen nagy élmény vezetni ezt a Peugeot-t. Élvezetes nap volt, mindketten sok élménnyel gazdagodtunk" - mesélte Turán Frici.

 

Érdekes, hogy amit ő egy mondattal elintézett ("...a saját bőrén tapasztalhatta..."), arra Istenes László egészen másként emlékezett.

 

 

"Tudni kell rólam, hogy általában minden bajom van a jobb egyben, egy ralipilóta mellett pedig különösen. Frici nagyon kedves volt, mert már rögtön az indulás után elkezdte melegíteni a gumikat, úgyhogy én már ott rosszul voltam. És ezután még elkezdett gyorsan is menni... Hófehér lett az arcom, de ő megnyugtatott, hogy jó szín az a fehér, jól áll nekem, és nyomta tovább a gázt" - mesélte Istenes László, aki azt is hozzátette, bár a "Különleges jármű" rovatban általában ő maga szokta vezetni a járműveket, száz százalékig biztos volt benne, hogy ez lesz az első olyan alkalom, amikor ez nem történik meg. Mert a Peugeot 208 nagyon drága és nagyon gyors versenygép, ráadásul teljes mértékben Turán Fricire hangolva. 

 

Ezért is érte hatalmas meglepetésként, amikor Frici kiszállt a kormány mögül, és mondta neki, hogy most ő jön.

 

"Azt hittem, viccel. Arra gondoltam, ez lehetetlen, úgyse adja ide az autóját. Aztán mégiscsak ideadta, és vezethettem, ami nagyon különleges élmény volt. Hamar összebarátkoztam a Peugeot-val, mondtam is Fricinek, hogy kölcsönadhatná egy hétre. Hogy meglepett-e valami? Az ereje, a dinamikája, a kormány direktsége és hát a fékhatás, ami egyáltalán nem átlagos, nem mindennapi. Nyers autós élményt nyújtott. Megrázó, de nagy élmény volt..." - foglalta össze a rövid teszt élményeit Istenes László. 

 

 

Az a la CAR című műsort Turán Frigyes részvételével szeptember 14-én szombaton délben, az RTL Klubon nézhetik meg az érdeklődők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: