DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Osváth-Farnadi: Felejthető futam volt

Minden versenyzőpáros számára vannak szívének kedves és rémálomszerű futamok. Ez utóbbi kategóriába sorolja csapatunk az elmúlt hétvége eseményeit is.

A magyar Országos Rally Bajnokság soron következő futama Szlovákiában, Kassa híres pályáin került megrendezésre. Bár volt szerencsénk már a gyorsaságik többségén menni korábban, most a rendezők igyekeztek a megszokott kanyarokat kicsit megvariálni hol azzal, hogy megfordították a pályát, hol pedig azzal, hogy csak bizonyos ismert részeket tettek bele. Számunkra mindig is kedvező volt, ha ismeretlen utakon kellett versenyezni, ezért is vártuk nagy reményekkel, miként tudunk "labdába rúgni". Ezúttal azonban súlyos öngólt rúgtunk magunknak, hiszen pár másodperccel elmaradva az első helytől, az egyik gyorsasági rajtjában ismét lecsúszott egy turbócső, aminek köszönhetően utcai tempóban tudtuk teljesíteni az adott pályát. Ennek következménye volt, hogy a kategóriatársakkal szemben szereztünk egy több, mint egy perces hátrányt, amit nem igazán lehet ledolgozni. Bár a másnapi gyorsokon is sikerült jó időket jönnünk, ez nem volt elegendő a felzárkózáshoz, és sajnos pont az erőgyorsasági szakaszon volt egy megforgásunk is. Ennek köszönhető, hogy sajnos a negyedik helyre csúsztunk vissza. Sajnos a bajnokságban eddig vezető pozíciónkat elvesztettük ugyan, nem csüggedünk, hiszen még két futam van hátra és lemaradásunk sem behozhatatlan.



 



 

A következő hónap két fontos futamot is tartogat számunkra, hiszen október elején kerül megrendezésre a szívünknek szintén igen kedves Budapest rally, majd két héttel később a mecseki pályákon zárjuk a rally egyes évadot. Bízva kicsit több szerencsében, várunk mindenkit szeretettel a pályák szélén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: