DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Rali

Erdélyi-Dredán: Hangolunk Salgóra

2014 az újdonságok éve, ezt már bizonyosan kijelentheti a László Racing egyesületében, a LiveWire Rally Team csapatában versenyző Erdélyi György és Dredán György párosa. Szeptember 6-án, Kiskunlacházán megrendezésre kerülő FRT-n vesznek részt, ahol a reptér betonját koptatva mutatják be milyen játékos ez a Lada.

Erdélyi Gyurit kérdeztem a hétvégi versennyel kapcsolatban:

 

FRT? Kiskunlacháza repülőtér? Hogy jött az ötlet?

Nevetni fogsz, úgy ébredtem reggel, hogy indulok az FRT-n. Mondhatjuk azt is, hogy megálmodtam. Megbeszéltem a csapattagokkal és mindenki egyetértett az ötletemmel, tehát megyünk.

 

 



Ha jól tudom még sosem voltál FRT-n, ez lesz az az év, amikor mindent kipróbálsz/kipróbáltok?

Igen, jól tudod, sosem voltam ilyen versenyen, de egyszer mindent el kell kezdeni. Lehet, hogy rendszeressé is válhat, ha annyira megtetszik. Különben sem lehet mindig az időt és az ellenfeleket figyelve a másodpercekért küzdeni, játékra is kell időt hagyni.

 

Akkor ez a nap a szórakozásról fog szólni?

Természetesen, csak és kizárólag kopott gumikat fogunk vinni, hogy még véletlenül se tapadjon. Szeretnénk kicsit a Lada határait feszegetni, mennyire is játékos a gép. Jelszó: Kilinccsel előre! Ahogy ez már több versenyzőtársamtól is hallottam. Párom sem fog unatkozni - bár eddig sem szokott, ha elkísér - ő kezébe lesz a fakanál, amivel majd a bográcsban varázsol, amíg én a betonon.

 

 

Utóbbi beszélgetésünk alkalmával az AMTOSZ Salgó Rally-t említetted. Mi lett ezzel a tervvel?

Ez még mindig így van, a tervek szerint a Salgó lesz a következő állomás, így a szórakozás mellett a gép tesztelése lenne a cél ezen a pár kilométeren. Szeretném, ha addigra előjönne az összes hiba, ami előjöhet, így ilyen formában, ez egy teszt a nagyobb kihívás előtt.

 

 

Ha már az autónál tartunk és határairól beszélünk. Sikerült kijavítani a Steelvent Miskolc Rallyn előjött hibákat?

Igen, aminek nagyon örülünk! Tudod, az ördög sosem alszik, és ami elromolhat, az el is romlik. De most, hogy a kuplungot megjavítottuk, kicseréltük a főtengely szimeringet és a sperdifi is rendeltetésszerűen működik, úgy vélem aggodalomra semmi okunk.

 

Köszönöm a riportot és jó szórakozást a hétvégére!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: