DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Breen bízik benne, hogy ott lehet a Barumon

Az Európa Bajnokság egyik legnépszerűbb versenyzője, Craig Breen a hétvégi finn ralin komoly balesetet szenvedett, mely után nemcsak a futamot kellett hanyagolnia, hanem több napot kellett eltöltenie egy jyvaskylai kórházban a mihamarabbi felépülés reményében

Az ír fiú a kilencedik helyen állt, de a Ruuhimaki szakaszon egy ugratót követve olyan szerencsétlenül ért földet az autója, hogy hátsérülésekkel kellett a mentőknek elszállítaniuk az eset helyszínéről. A pilótában annyi erő még volt, hogy kimásszon a Ford Fiestából, és azonnal értesítse az orvosokat a problémáról.

 

"Megpróbáltam kihozni a maximumot az ugratóból, és ez lett a vége... " - mondta el Breen, akit az orvosok gyors ellátásban részesítettek közvetlen a pálya szélén. Miután állapota stabil lett, egy közeli kórházba szállították, ahol megfigyelésen tartották, és a versenyző csak hétfőn térhetett haza a finnektől.

 



  Scott Martin, az ír versenyző navigátora elmondása szerint az orvosok csak pozitívumokat mondanak el Craig felépülésével kapcsolatban, azonban az elővigyázatosság végett a következő néhány hétben egy hátmerevítőt kell viselnie a gyorsabb és biztosabb gyógyulás érdekében. "Szeretnénk, ha mihamarabb felépülne Craig, és ehhez a legjobb szakértőket próbáljuk megkeresni. Bízunk benne, hogy a Barum ralin újból a rajtnál lehet, így az Európa Bajnoki esélyek sem forognak kockán." - mondta el Scott Martin.
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: