DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Aszfalton a Yaris WRC

A Toyota Motorsport mérnökei már az idei évben igazán aktív programot terveznek a Yaris WRC-vel, a következő hónapokban aszfalton tehetik próbára a márka legújabb versenyautóját.

A fejlesztések szép ütemben haladnak, ám ezek a teszt jellegű bejelentések nem jelenthetik azt, hogy a közeljövőben megjelenne a világbajnoki mezőnyben az új Yaris WRC.

 

Az autót egyébként murvás utakon már bevetették jó pár kilométer erejéig - Franciaország és Szardínia mellett várhatóan a következő hónapban az olaszoknál tűnhet fel a japánok legújabb WRC-je a felröppent hírek szerint. "A japánoktól nem érkezett még semmilyen hír, így komolyabb változtatásokra nem számítunk az év vége előtt." - mondta el a Toyota egyik bennfentese. "Haladunk tovább a tervezett ütemben, és a következő lépésünk az, hogy aszfalton nézzük át az autót, hogy minél felkészültebbek legyünk a világbajnokságokra. Jelen pillanatban egy 2017-es rajthoz állást tartunk reálisnak, addig pedig minden talajtípuson és minden körülmény között a maximumot szeretnénk kihozni belőle."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: