DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Rali

WRC: Latvala vezet Ogier előtt, Kubica kilencedik

A Volkswagen finn versenyzője, Jari-Matti Latvala vezeti hazai versenyét az első nap után a világbajnoki címvédő csapattárs, Sebastien Ogier előtt.

Csütörtök délután négy szakasszal kezdetét vette az idei Finn Rali, a 2014-es rali-világbajnokság nyolcadik fordulója. A hazai pályán versenyző Jari-Matti Latvala remekül kezdett, hiszen az első két, egyaránt nedves pályán futott szakaszt megnyerte, a harmadikon pedig tizedre azonos időt futott csapattársával. A tökéletes nap nem jött össze a finnek, egy egészen apró hiba miatt az utolsó gyorsaságin minimális különbséggel ugyan, de kikapott Ogier-től, de így is 4,5 másodperc előnnyel várhatja a folytatást.



 

A két Volkswagen tempóját egyedül Kris Meeke tudta tartani, akinek nagy szüksége van a jó eredményre, hiszen a Finn Rali és az azt követő két verseny dönti majd el, hogy szerződést kap-e 2015-re. A szintén hazai pályán versenyző Hanninen egy ideig partiban volt Meekével, de később visszacsúszott, így jelenleg csak az ötödik, néhány tizeddel Mikko Hirvonen mögött, és egyetlen tizeddel Andreas Mikkelsen előtt.



 



 

A hetedik hely jelenleg Mads Ostbergé, aki Hirvonenhez hasonlóan igen bosszús volt a gyorsan összeszedett hátrány miatt. Neuville egyelőre a második legjobb hyundaios, őt pedig az első finnországi WRC-futamán induló Robert Kubica követi, a pontszerzők sorát pedig egyelőre Hayden Paddon zárja a harmadik Hyundai-jal.



 

Az M-Sport versenyzői tehát egyelőre egy 4. és egy 9. helyet tudnak felmutatni, a csapat másik két versenyzője viszont jóval kevésbé lehet büszke a teljesítményére: Henning Solberg a 12. helyre esett vissza a 8.-ról, amikor eltalált egy sziklát a harmadik szakaszon, a WRC-be visszatérő Jarkko Nikara pedig balesetet szenvedett ugyanezen a gyorsaságin.



 

A Finn Rali állása 4 szakasz után:



 

1. Jari-Matti Latvala VW 29:17.9
2. Sebastien Ogier VW +4.5
3. Kris Meeke Citroen +9.2
4. Mikko Hirvonen M-Sport +26.4
5. Juho Hanninen Hyundai +27.1
6. Andreas Mikkelsen VW +27.2
7. Mads Ostberg Citroen +30.9
8. Thierry Neuville Hyundai +38.8
9. Robert Kubica M-Sport +52.1
10. Hayden Paddon Hyundai +1:06.0

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: