DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Káosz a 14. szakaszon, Ogier vezet, Kubica hatodik

Ritkán látható bonyadalmakat hozott az Lengyel Rali 14. gyorsasági szakasza, melynek végén átmenetileg ismét Andreas Mikkelsen vezette a mezőnyt.

Hosszú szakaszokon át tartó szoros küzdelem után szombat délelőtt Sebastien Ogier előnybe került Andreas Mikkelsennel szemben, s amikor a Babki-szakaszon 14 másodpercre növelte vezetését, úgy tűnt, hogy a francia a legjobb úton van idei ötödik sikere felé. A 14. szakaszt követően azonban már Mikkelsen állt az élre, jóllehet csak átmenetileg, Ogier ugyanis önhibáján kívül veszített időt, amit utólag jóváírtak neki.



 



 

A címvédő a harmadik helyen álló Ostberg felboruló Citroenje mögé ragadt be, ezért kapott 18 másodpercet egyetlen szakaszon Mikkelsentől, s szorult 4,3 másodperccel a norvég mögé. A francia nem sokkal később visszakapta az elvesztett időt, majd a 15. szakaszon is 2,3 másodpercet adott Mikkelsennek, így a verseny eldőlni látszik.



 

Nem ez volt az egyetlen incidens a szakaszon, Ostberg csapattársa, Meeke szintén hibázott, bár ő jobban járt, hiszen megúszta egy defekttel, de így is három percet veszített, és visszaesett a 11. helyre. Latvala sem úszta meg, ő egy sziklának koccant neki, de Ostberg kiesésének köszönhetően így is feljött harmadiknak - a 15. szakaszon ugyanis a felfüggesztés hibája miatt sokat bukott, így Hanninen jött fel a bronzérmes pozícióba.



 



 

A drámák sorozatát egyébként a szakasz előtt még pontszerző Elfyn Evans kezdte, a walesi felfüggesztését törte ugyanott, ahol nem sokkal később Ostberg megtörte a Ctiroent. A szervezők szintén nem voltak a topon, Neuville, Kubica, Hirvonen és Hanninen mind arról számoltak be, hogy egy marsall egy egész kilométerrel az Evans-baleset helyszíne előtt lelassította őket, ráadásul feleslegesen, a walesi ugyanis félre tudott húzódni az útról.



 

Kubicát egyébként egy defekt is hátráltatta, ma már másodszor, a lassítással elvesztett időt viszont a két finnel és belgával együtt visszakapta, jóllehet ez a helyezéseiken nem változtatott. A lengyel most hatodik, előtte Neuville és Hirvonen kevesebb mint két másodpercre egymástól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: