DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

WRC: Mikkelsen a 12. gyorsaságin bukhatta a győzelmet

Tíz megrendezett (és két törölt) szakasz után tíz másodperces előnnyel vezet márkatársa, Andreas Mikkelsen előtt a francia Sebastien Ogier a Lengyel Ralin.

Mielőtt a tizenkettedik gyorsaságin kissé szétszakadtak volna egymástól, csupán fél másodperc választotta el egymástól a világbajnoki címvédő és bajnoki éllovas Sebastien Ogier-t és márkatársát, a karrierje második dobogójára (és első győzelmére) hajtó Andreas Mikkelsent. A csütörtöki nyitányon megszerzett minimális előnyt Ogier péntek délelőtt elveszítette a norvéggal szemben, ám a két litvániai szakaszon vissza tudta szerezni azt. A negyedik gyorsasági után még 10 másodpercen belül volt az első öt helyezett, ám ezt követően az élen álló páros elhúzott, a harmadik Ostberg már 15 másodperc hátránnyal mehetett ebédelni.



 



 

A bajnoki második helyezett Latvalának tegnap nehéz napja volt, az első litván szakaszok végére már fél perc hátrányba került, így tulajdonképpen kizárta magát az esélyesek közül - jelenleg a negyedik helyen áll Ostberg mögött és Meeke előtt. A helyi hős, Robert Kubica számára szintén nehezen alakult eddig a rali, a második gyorsaságin történt borulása után jelenleg a nyolcadik helyen áll Thierry Neuville előtt - a belga márkatársa, Juho Hanninen a legjobb hyundaiosként a hatodik pozíciót foglalja el jelenleg.



 

Tegnap délután a második litvániai kört törölni kellett, mivel a két szakasz délelőtti futamain nagyon tönkrement az út, Meeke elmondása szerint harminc centi mély keréknyomokat vájtak bele az autók. Végül az FIA biztonságért felelős tisztviselője, Jacek Bartos úgy döntött, hogy a rossz minőségű út és a hatalmas közönség együttesen túl nagy veszélyhelyzetet jelentene, így nem szabad elengedni a szakaszokat.



 



 

A nap utolsó két gyorsaságijára a mezőny visszatért Lengyelországba, Ogier másfél másodperc előnnyel várta az estét Mikkelsennel szemben. A páros ismét oda-vissza verte egymást, a Wieliczki-szakaszon Mikkelsen átvette a vezetést, amit Ogier azonnal visszavett tőle a szuperspeciálon. A ma reggeli első szakaszon a norvég ismét közelebb került a franciához, a különbség kettejük közt mindössze fél másodperc volt, ám Mikkelsen a tizenkettedik szakasz elején rontott, és úgy is tíz másodpercet bukott Ogier-vel szemben, hogy a francia szintén hibázott az etap elején.



 

Mikkelsennek még van ideje javítani, ugyanis ma nyolc, holnap pedig újabb négy szakaszt rendeznek még Lengyelországban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: