DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Mégsem biztos, hogy a Volkswagen marad

A Volkswagen csapatfőnöke, Jost Capito hangsúlyozta, hogy még nem garantált, hogy 2019-ig a WRC mezőnyében marad a gyári istálló.

Bár a Volkswagen vezetősége hozzájárult ahhoz, hogy a Volkswagen még öt éven át a rali-világbajnokság mezőnyében szerepeljen, Jost Capito csapatfőnök hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti azt automatikusan, hogy így is lesz. Az 54 éves német az Autosportnak nyilatkozva elmondta, hogy csakis a csapaton áll, hogy szeretnének-e a sorozatban maradni, mellyel kapcsolatban egyáltalán nem biztosak abban, hogy jó irányba halad.



 

"A vezetőség engedélyezte, hogy 2019-ig a WRC-ben legyünk, de rajtunk múlik, hogy így teszünk, vagy nem" - mondta Capito. "Ha nem érezzük úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok, akkor nem kell a WRC mezőnyében lennünk. De jelenleg minden pozitívnak tűnik a bajnokságban, ezért is kaptuk meg a hozzájárulást. Mi vagyunk az egyetlen gyártó, akik már most egészen 2019-ig a bajnokságban maradhatna, szóval kissé erősebben hallathatjuk a hangunk az egyeztetéseken."



 



 

A kívánt változtatások közül az egyik legfontosabb a WRC nemzetközi "láthatósága", azaz a TV-közvetítések kiterjesztése. Ennek érdekében a világbajnoki fordulók utolsó napjának lebonyolításán szeretnének változtatni, a bevezetni tervezett shooutout-szakasz jó lehetőséget biztosítana a televíziós terjeszkedésre. Mindezekről szeptemberben döntenek majd, ám a döntés közvetlenül nem befolyásolja a VW jövőjét. Legalábbis Capito szerint:



 

"Nem mondanám, hogy ettől függ, hogy a WRC-ben maradunk-e. Nem fenyegetünk senkit, nem próbálunk megzsarolni senkit, nem vagyunk ilyenek. Folytatjuk a munkát, amíg nem találunk megoldást. Az viszont tény, hogy valamit tenni kell, ez az egy biztos, együtt kell dolgoznunk. És jelenleg úgy tűnik, hogy ennél nincs jobb ötlet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: