DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Tanulni és fejlődni

Még csak az idei évben kezdett együtt versenyezni Dankó András és Kaszás Milán, de már most úgy érzik, mintha ezer éve együtt mennének. A legutóbbi bükfürdői versenyen sajnos technikai probléma miatt kiállásra kényszerültek, de az biztos, hogy a murva szerelmesei lettek.

Bükfürdőn kalandoztatok, féltengelyt törtetek, kiestetek, de jól éreztétek magatokat. Ezek után mennyire várjátok már a Székesfehérvár Rallyet?

- Ahhoz képest, hogy újoncnak számítunk a ralis társadalomban, úgy érezzük nagyon hamar beilleszkedtünk. Ez a légkör számunkra nagyon is megfelel. Rendkívül jól éreztük magunkat Bükfürdőn is, annak ellenére, hogy sajnos a verseny felénél eltört a féltengelyünk. Pont akkor jöttünk bele, amikor fel kellett adni. De nem kesergünk, csak a fejlődésre és a tanulásra koncentrálunk ebben az évben.

 

Akkor gondolom, már nagyon várjátok a fehérvári futamot, hiszen már megint eltelt egy hónap versenyzés nélkül?

- Igen, tényleg nagyon várjuk már a hétvégi versenyt, de adódott kisebb probléma. Milán sajnos nem fog ráérni, úgyhogy nagyon gyorsan navigátor után kellett nézni. Ebben segített a Saxot felkészítő csapat, a Bakó Rally Team, akik Nagy Petit ajánlották. Biztos nagy segítség lesz számomra, hogy egy tapasztalt navigátor diktálja majd a tempót, úgyhogy úgy kell ezt az egészet most felfogni, hogy ezen a versenyen is tanulok majd valamit.

 

Nagyon élveztétek a murvás versenyt, viszont az R2 most aszfalton fog indulni. Mindegy, hogy melyik, vagy már van kedvenc egy aszfalt, egy murva futam után?

- Igen, Miskolcon megtapasztaltuk az aszfaltot, Bükfürdőn pedig egy rövid ideig a murvát, és azonnal eldőlt mindkettőnknél, hogy nagyon bírjuk a murvát. Ez pont nekünk való. Valahogy jobban magunkénak érezzük ezt a közeget. Persze majd meglátjuk egy Veszprém után, hogy változni fog-e a véleményünk, mert azért murva és murva között is van különbség.

 

Sokak számára ismeretlenek a pályák. Te, mint "újrakezdő" ismered a szakaszokat, illetve mit tudsz arról, hogy Nagy Peti navigált-e arrafelé?

- Még a Zsigulis korszakból valami rémlik, de úgy gondolom, simán be lehet minket oda kategorizálni, akik azt mondták, hogy nem igazán ismerik. Az "alkalmi" navigátoromról úgy tudom a tatabányai környéken már diktált, de biztosat majd akkor tudunk, ha már ott vagyunk. Peti azt mondta: "Meg fogjuk oldani". Akkor biztos úgy is lesz, miért ne lenne úgy?!

  Mi a mottód Andris erre a versenyre?

- Ismerkedés az autóval, és a pályával"és csinálni, amit Peti mond, és tanulni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: