DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Tapasztalatszerzés vegyes talajon

A Hodosi Gábor - Holló Barnabás kettőst elégedettséggel tölti el, hogy a Lada úgy működik, ahogy azt elvárják tőle. A hétvégi Székesfehérvár Rallyera kettős érzéssel indulnak a fiúk, mert ismeretlen a vegyes talajú futam, de a versenyzési szenvedély mindent legyőz náluk.

Hál"™ Istennek jól működik már egy ideje a Zsiguli, volt azért valami komolyabb teendő a Bükfürdő Rallyet követően?

-  Lekopogjuk, de mostanában nagyon jól viselkedik a gép. A difi volt kivéve a kocsiból, meg futóművet állítottunk, és úgy nagyjából ennyi volt a felkészítése. Tényleg jó így egy versenyre készülni, hogy minden egyben van időben. Maradjon is így.

 

Székesfehérváron, vegyes talajon fogtok autózni? Volt már részetek hasonló megmérettetésben?

- Nekünk annyira új ez az egész, hogy még soha nem autóztunk vegyes talajon egy futamon belül, de egyszer ezt is ki kell próbálni. Tudom, hogy régen voltak hasonló versenyek, de nekünk még nem volt eddig részünk benne, majd most megtapasztalhatjuk, hogy milyen is ez. Nem bántuk volna, ha előbb aszfalt, és csak másnap van murva, mert kicsit könnyebb lett volna a dolgunk. Majd első nap este minden el fog dőlni, hogy mennyire tudjuk beállítani az autót, mert ahhoz, hogy jól tudjunk haladni másnap aszfalton, a jó beállítás elengedhetetlen. 

 

Egyáltalán mennyire ismeritek a gyorsokat? Együtt, esetleg külön indultatok már Fehérváron?

- Együtt még soha nem mentünk Székesfehérváron Barnával. Én régebben már indultam ott Zsigulival, de az már nagyon régen volt. Vannak régi élményeim, amik elég jók, úgyhogy attól függetlenül, hogy új számunkra a felállás, biztos jó verseny lesz. Szeretünk murván is, és aszfalton is autózni, és ez a lényeg, a többit meg megoldjuk majd.

 

Az előző versenyhez képest lényegesen jobb a felállás a kategóriátokkal kapcsolatban. Mire törekedtek leginkább hétvégén?

- Még mindig elég kevés a nevező, de legalább a Bükfürdőhöz képest többen leszünk a kategóriában. Elvégre azért megy az ember, hogy csatázzon, és ehhez ugye szükség van ellenfelekre. Számunkra a célba érés az elsődleges, de természetesen szeretnénk elől végezni a kategóriában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: