DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Latvala előnye már több mint húsz másodperc

A tegnapi zárószakaszon 17 másodperces előnyre szert tett Jari-Matti Latvala tovább növelte előnyét Sebastien Ogierrel szemben az Argentin Ralin.

Jari-Matti Latvala a tegnapi második Ascochinga-szakaszon 17,7 másodperc előnybe került csapattársával, a világbajnoki címvédő Sebastien Ogierrel szemben, így komoly lépést tett idei második futamgyőzelme felé. A mai első etapon, a San Agustinból induló közel negyven kilométeres gyorsaságin a különbség gyakorlatilag nem változott köztük, Latvala három tizedet adott a franciának.



 

A finn a második mai szakaszon is gyorsabb volt Ogier-nél, így a két negyven kilométeres szakasz délutáni ismétlése, illetve az esti szuperspeciál előtt 21,2 másodperccel vezet a bajnoki éllovas előtt. A harmadik helyen senkitől sem zavartatva az idénynyitó után ismét dobogós helyre törő Kris Meeke áll, hátránya két perc Ogier-vel szemben, viszont három perccel előzi meg Andreas Mikkelsent, aki tegnapi műszaki hibáját követően a Rali 2 szabály értelmében folytathatja a versenyt.



 



 

Mikkelsen a mai első szakaszt megnyerte, és a másodikon is gyorsabb volt a jelenleg az 5-6. helyen álló Kubica-Evans kettősnél, így a lengyel annak ellenére maradt az ötödik helyen, hogy majd 17 másodperccel gyorsabb volt a reggel még előtte álló walesinél. A két Hyundai, Thierry Neuville és Dani Sordo szintén folytatni tudta a versenyt, ám míg a belga már pontszerző helyen jár, a spanyol újabb műszaki problémákkal szembesült, így végleg kiesett.



 

Az Argentin Rali állása 7 szakasz után
       
1. Jari-Matti Latvala VW 2:42:56.5
2. Sebastien Ogier VW +21.2
3. Kris Meeke Citroen +2:29.9
4. Andreas Mikkelsen VW +5:20.8
5. Robert Kubica M-Sport Ford +5:26.8
6. Elfyn Evans M-Sport Ford +5:43.3
7. Martin Prokop Czech Ford +6:01.5
8. Thierry Neuville Hyundai +6:08.9
9. Nasszer Al-Attija M-Sport Ford +10:28.1*
10. Diego Dominguez Skoda +16:14.9*
       
* WRC2    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: